Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin de Ziua Națională a Rusiei

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдавии И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдавии И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean a menționat în mesajul său de felicitare bunele perspective de dezvoltare a relațiilor moldo-ruse.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Astăzi, când este sărbătorită Ziua Națională a Rusiei, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat șefului statului rus, Vladimir Putin, un mesaj de felicitare.

”Sărbătoarea națională marcată astăzi de poporul rus îmi oferă plăcutul prilej de a pune în lumină succesele obținute de Federația Rusă atât în promovarea unei politici interne eficiente, cât și pe arena internațională”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El i-a transmis președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cele mai sincere felicitări și urări de bine cu ocazia Zilei Rusiei, în numele său personal și poporului moldovenesc.

Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul ambasadorului rus la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei

Igor Dodon a menționat că relațiile moldo-ruse au o istorie bogată și, în opinia sa, perspective bune pentru dezvoltarea lor ulterioară ”în numele și în beneficiul țărilor și popoarelor noastre”.

”În acest context, țin să confirm disponibilitatea de a întreprinde acțiuni conjugate în vederea consolidării cooperării bilaterale în diferite domenii de interes reciproc”, a subliniat președintele.

Amintim că pe 24 iunie la Moscova va avea loc parada dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, la care a fost invitat oficial și președintele Igor Dodon.

El a declarat anterior în studioul Radio Sputnik Moldova că la Parada Victoriei din capitala rusă vor participa și 75 de militari moldoveni.

Din delegația oficială care va merge în Rusia va face parte și consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. Plecarea delegației prezidențiale la Moscova este programată pentru ziua de 23 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0