Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul ambasadorului rus la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei

© Sputnik / Miroslav RotariПосол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию
Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul Zilei Naționale a Rusiei, marcată pe 12 iunie, șeful misiunii diplomatice ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a venit cu un mesaj de felicitare către cetățenii și compatrioții ruși.

În textul mesajului este menționat:

"Vă felicit cordial cu prilejul sărbătorii de stat – Ziua Națională a Rusiei!”

Возложение цветов к памятнику А.С.Пушкина в Кишиневе - Sputnik Moldova
Depuneri de flori la monumentul lui Alexandr Pușkin din Chișinău -Foto

Data de 12 iunie este o zi deosebită în calendarul rusesc. Această sărbătoare simbolizează îneputul unei noi etape istorice în dezvoltarea Patriei noastre, care se bazează pe principiile supremației legii, democrației și libertăților civice. Ziua Națională a Rusiei semnifică unitatea poporului nostru multinațional, care a trecut prin multe încercări grele, care s-au abătut asupra Patriei noastre. Sunt sigur că baza rezistenței cetățenilor Federației Ruse este și va fi devotamentul față de Patrie.

Pe 12 iunie comemorăm întinsa noastră Patrie, istoria sa glorioasă și strămoșii legendari - luptătorii, creatori și făuritorii care au construit și apărat Patria, și-au înmulțit marea moștenire. Această sărbătoare simbolizează atât punctul de plecare al statalității moderne rusești, cât și calea istorică milenară, cu o bogată și distinctă cultură. Ziua Națională a Rusiei este un simbol al patriotismului și consolidării oamenilor din țara noastră și a întregii Lumi Ruse.

Rusia și Moldova sunt legate prin paginile comune ale istoriei și prin numele personalităților de excepție, atitudini spirituale și morale identice și simpatie profundă reciprocă. Apreciem sincer buna atitudine față de noi a locuitorilor Republicii Moldova și a tuturor celor care pledează pentru dezvoltarea cooperării dintre statele noastre.

În 2020, întreg globul pământesc s-a confruntat cu o provocare serioasă - pandemia coronavirusului, care a afectat toate sferele vieții, afectând relațiile interstatale. Inamicul invizibil a suspendat temporar comunicarea liberă a popoarelor țărilor noastre, dar relațiile de fraternitate ruso-moldovenești acesta nu le va putea zdruncina. În această perioadă dificilă, Rusia a rămas un partener de încredere și un prieten cinstit al Republicii Moldova, ajutând moldovenii în lupta împotriva unei boli periculoase și a consecințelor acesteia. Așa va fi și în viitor.

Посол РФ в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Mesajul ambasadorului rus, de Ziua Limbii Ruse și a poetului A. S. Pușkin

Țările noastre nu au altă cale decât cea a cooperării și prieteniei, interacțiunea pentru menținerea păcii, securității și stabilității în regiune. În acest sens, simțim un sprijin puternic din partea celor care ne împărtășesc dorința de cooperare în numele consolidării relațiilor dintre popoarele noastre.

Dragi prieteni!

Astăzi purtăm cu toții răspundere pentru prezentul și viitorul Patriei noastre. Așa cum a menționat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin: ”Provocările și sarcinile importante ne umple viața de sens. Trebuie să fim curajoși în planurile, faptele și acțiunile noastre, să ne asumăm inițiativa și responsabilitatea și să devenim mai puternici, ceea ce înseamnă să aducem beneficii familiei și întregii țări, să schimbăm lumea în bine, să creăm o Rusie la care visăm cu toții".

În această zi luminoasă, primiți urările noastre de pace, armonie și înflorire! Multă sănătate, prosperitate și tot ce este mai bun pentru dumneavoastră și familiile voastre".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0