Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniștrii se convoacă astăzi în ședință: Ce subiecte vor fi examinate

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri se convoacă astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, inclusiv regulamentul de organizare și desfășurare a programului „Capitala Tineretului”.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Emigrarea iregulară ar putea fi contracarată, iar activitatea agențiiilor de recrutare va fi strict monitorizată. Un proiect de lege în acest sens urmează a fi aprobat în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Salariile, pensiile și indemnizațiile vor fi achitate la timp

Astfel, agenţiile care asigură medierea de plasare în câmpul muncii peste hotare nu vor mai putea percepe taxe ilicite pentru procesul de recrutare a cetățenilor Republicii Moldova și nu vor mai putea desfășura activitatea în lipsa licenței sau în baza licenței eliberate în alt scop. De asemenea, proiectul prevede că agențiile vor fi obligate să plaseze cetățenii țării în condiții favorabile și la angajatori verificați.

Scopul proiectului de lege este soluționarea problemelor în procesul de emigrare, precum exploatarea prin muncă, nerespectarea drepturilor fundamentale în procesul de intermediere în vederea plasării în câmpul muncii peste hotare.

În același timp, prin prezentul proiect se dorește introducerea unor noi concepte, precum desfășurarea activității de muncă în calitate de auto-angajat, dar și recunoașterea unor altor tipuri de relații de muncă prezente actualmente pe plan internațional. Recunoașterea acestor tipuri sau modalități de desfășurare a activităților de muncă va contribui la sporirea migrației legale sau la documentarea corespunzătoare a cetățenilor Republicii Moldova aflați la muncă peste hotare.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Poporul nu va mai plăti avocații celor implicați în ”furtul miliardului”

Tot în ședința de astăzi urmează să fie aprobat aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a programului „Capitala Tineretului”.

Prin intermediul acestui proiect se va implementa politica pentru tineret la nivel local. Alte scopuri sunt apropierea autorităților administraţiei publice locale de tineri, susţinerea autorităţilor administraţiei publice locale în dezvoltarea parteneriatelor și consolidarea tineretului la nivel local.

Prin „Capitala Tineretului” se dorește crearea oportunităților de petrecere a timpului liber și de promovare a modului sănătos de viață, informarea tinerilor despre oportunitățile de dezvoltare culturală, educaţională şi antreprenorială, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, crearea și consolidarea consiliilor locale ale tinerilor, sporirea nivelului de activism civic și de implicare voluntară a tinerilor, precum și dezvoltarea infrastructurii pentru activitatea de tineret, menționează autorii.

În ședința de astăzi miniștii vor examina 38 de chestiuni incluse pe ordinea de zi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0