Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Poporul nu va mai plăti avocații celor implicați în ”furtul miliardului”

Abonare
Premierul vrea să pună capăt situației când avocații celor implicați în ”furtul miliardului” sunt plătiți din banii statului.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Mulți funcționari ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM), bănuiți de implicare în ”furtul miliardului”, beneficiază de serviciile avocaților din contul instituției bancare. Acest privilegiu va fi eliminat în scurt timp, a promis prim-ministrul Ion Chicu.

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri despre implicarea lui Plahotniuc în „jaful secolului”

”Noiembrie 2014. Din sistemul bancar al țării se fură 1 miliard de dolari. Conducerea Băncii Naționale joacă un rol activ în această crimă. De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sunt achitate... de BNM”, a explicat el.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, pe lângă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului atunci când încalcă legea.

”Firește, această situație nu mai poate fi tolerată și am propus eliminarea acestor plăți în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook..

El a mai menționat că, la acțiunile justificate și adecvate ale Guvernului, conducerea BNM a decis să "se plângă" corpului diplomatic străin și FMI, cum că statul ar atenta la independența Băncii Centrale.

Premierul a asigurat că în zilele apropiate autoritățile vor veni cu proiectul de modificare a legislației pentru a elimina privilegiile absolut neîntemeiate de care se bucură funcționarii acestei instituții.

Procurorul general despre furtul miliardului: „Banca Națională a jucat un rol activ”>>>

În opinia lui, conducerea BNM trebuie să înțeleagă că poporul nu va mai plăti avocați pentru acei care au fost implicați în furtul miliardului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0