Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru elevii restanțieri: Când vor susține examenele

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat o informație importantă pentru candidații restanțieri din anii precedenți.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Elevi restanțieri care au solicitat susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de Bacalaureat mai au puțin timp la dispoziție pentru a se pregăti.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat orarul sesiunii examenelor naționale pentru candidații restanțieri ai anilor precedenți. Astfel, examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în perioada 02-07 iulie în centrele de susținere a examenului constituite în fiecare raion sau municipiu.

Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru absolvenții care vor susține în acest an Bacalaureatul: Decizia MECC

Examenele de BAC se vor desfășura în perioada 03-17 iulie în 22 de centre de bacalaureat constituite în raioanele și municipiile republicii. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie.

Cei 305 candidați alolingvi, care s-au înscris la proba de examen la limba și literatura română o vor susține pe data de 3 iulie.

A doua probă de examen, la limba de instruire, se va desfășura în data de 7 iulie. Pentru această probă s-au înscris 763 de candidați.

Alți 1144 de candidați vor merge la centrele de bacalaureat pe data de 10 iulie pentru proba de examen la limba străină.

La cea de-a patra probă de examen, care va avea loc pe 14 iulie, cei 2133 de candidați își vor demonstra abilitățile la disciplina de profil - matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă.

Ultima probă de examen va fi organizată pe data de 17 iulie. 737 de candidați vor fi testați la disciplina pe care și-au ales-o - chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria românilor și universală sau geografia.

Автошкола  - Sputnik Moldova
Societate
Se reiau examenele pentru obținerea permisului de conducere: Ce reguli trebuie respectate

Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat în data de 22 iulie. Totodată, fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesând pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

În data de 27 iulie vor fi eliberate diplomele de Bacalaureat, după ce cu o zi mai devreme absolvenții vor cunoaște rezultatele finale după examinarea contestațiilor.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare vor întreprinde acțiuni pentru asigurarea respectării normelor stabilite pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea sesiunii de examene din iulie 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0