Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se reiau examenele pentru obținerea permisului de conducere: Ce reguli trebuie respectate

© Sputnik / Мирослав РотарьАвтошкола
Автошкола  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Servicii Publice anunță că mâine, pe 3 iunie, va relua prestarea serviciului de examinare pentru eliberarea permisului de conducere.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Începând din data de 3 iunie, cei care doresc să obțină permis de conducere pot susține examenle auto. Despre asta a anunțat Agenția Servicii Publice printr-un comunicat de presă. Vor trebui însă să fie respectate mai multe reguli de protecție împotriva infecției COVID-19. 

Șofer consumând alcool la volan - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii nu-și învață lecția: Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan

„Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit”, menționează ASP.

La examene se poate participa doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”.

Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere se poate face pe pagina oficială a instituției www.asp.gov.md, iar programarea în mod ordinar se efectuează apelând la Call-center sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto. 

Programarea prealabilă este disponibilă din data de 1 iunie. 

„Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu data de 01.06.2020, în limita locurilor disponibile. Accentuăm, că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020)”, se precizează în comunicatul ASP.

Angajații Agenției Servicii Publice și candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule trebuie să respecte normele de protecție:

  • purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
  • respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor, automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces de examinare.

Agenția Servicii Publice susține că pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. Mașinile ASP sunt dotate cu sistem GPS. Acest lucru permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0