Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și în raionul Cahul - fără Paștele Blajinilor

© Sputnik / Miroslav RotariАрмянское кладбище
Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Abonare
De Paștele Blajinilor creștinii nu vor avea acces în cimitire nu doar în Capitală, ci și în raionul Cahul. Decizia a fost luată ieri seara de către Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Cahul, după ce au fost confirmate 26 de noi cazuri de COVID-19.

Мозаика на часовне Ксении Петербургской/ Mozaic. Paraclisul Sfintei Xenia din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Viața Sfintei Xenia din Sankt Petersburg
CHIȘINĂU, 6 iun. - Sputnik. Președintele Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Cahul, Vladimir Calmâc, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că accesului în cimitirele din raionul Cahul este oprit în perioada 6 iunie 2020 – 19 iunie 2020, adică inclusiv astăzi, duminică și luni, când lumea urma să-i pomenească pe cei răposați de Paștele Blajinilor.

Calmâc a anunțat că în raionul Cahul vor fi închise nu doar cimitirele, ci și piețele municipale, din data de 9 până în 22 iunie, excepție va face doar piața angro amplasată pe strada Dunării din municipiul Cahul, la care sunt comercializate produsele agricole.

Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban a anunțat că cimitirele din Capitală vor fi închise de Paștele Blajinilor
Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Cahul a mai decis sistarea transportului public interurban și a transportului agenților economici în perioada 8 iunie – 21 iunie, dar și activitatea unor întreprinderi importante din raion A. Tricon, Draxlmaier și LTM pentru 14 zile (8 iunie – 21 iunie).

Amintim că astăzi dimineața, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis închiderea cimitirele din Capitală de Paștele Blajinilor, care anul acesta a fost transferat pentru 6-7-8 iunie. Decizia comisiei a fost anunțată de primarul general Ion Ceban pe Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0