Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproximativ trei mii de angajați ai MAI vor fi la datorie de Paştele Blajinilor

© Sputnik / Ciobanu VictorCimitirul Doina
Cimitirul Doina - Sputnik Moldova
Abonare
Securitatea și ordinea publică va fi supravegeată de Paștele Blajinilor de mii de polițiști, salvatori și carabinieri.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Aproximativ trei mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura securitatea și ordinea publică în zilele de 7-8 iunie, când se organizează pomenirea morților în cimitire - Paștele Blajinilor. Precizarea a fost făcută de şeful Inspectoratului Național de Securitate Publică, Sergiu Paiu.

Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Societate
Furtună: ”Medicii au fost împotriva Paștelui Blajinilor, iar Biserica nu ne-a auzit”

Astfel, polițiști, salvatori, carabinieri vor fi la datorie pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

„Angajaţii Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică şi monitorizarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus la circa 1500 de cimitire, dar şi la slujbele religioase, desfăşurate în biserici”, a precizat șeful INSP.

Este vorba de respectarea distanţei sociale, echiparea cu măşti şi mănuşi, interzicerea consumului alimentelor şi băuturilor alcoolice în cimitire şi evitarea aglomeraţiilor.

De asemenea, oamenii legii vor patrula în cartierele blocurilor de locuit, pe străzile cu flux sporti de cetățeni, pentru a nu admite încălcarea ordinii publice, dar și a evita furturile din proprietăți.

Totodată, vor fi patrulate și drumurile importante din ţară, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, a stării de ebrietate la volan şi a altor încălcări a regulilor de circulaţie rutieră.

Cimitirul de la Comrat, închis de Pastele Blajinilor - Sputnik Moldova
Societate
Ce program au cimitirele din Chișinău în perioada 05 – 09 iunie: Decizia autorităților

Paiu a îndemnat cetățenii să evite ieșirile în locurile de agrement, pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19.

„Ţineţi cont de faptul că aflarea în locurile publice se permite pe perioade scurte de timp, cu respectarea distanţei sociale, iar petrecerea timpului în aer liber, cum ar fi frigăruii şi alte activităţi în grup, este interzisă”, a mai spus şeful INSP, Sergiu Paiu.

De asemenea șeful INSP a recomandat părinților să nu lase copiii fără supraveghere, iar cetățenii să se asigure că au lăsat bunurile și proprietățile în siguranță.

Amintim, Paștele Blajinilor se vor desfășura în zilele de 7 și 8 iunie după ce a fost amânat din cauza pandemiei coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0