Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce program au cimitirele din Chișinău în perioada 05 – 09 iunie: Decizia autorităților

© SputnikCimitirul de la Comrat, închis de Pastele Blajinilor
Cimitirul de la Comrat, închis de Pastele Blajinilor - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău informează care este programul cimitirelor din Chișinău în acest weekend, dar și pentru ziua de luni.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Cimitirele din Chișinău vor avea program în perioada 05-09 iunie, de la ora 08:00 până la 17:00, informează Primăria Chișinău. În cimitire vor avea acces doar persoanele, iar transportul privat va fi interzis pe teritoriile lor, în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare de către serviciile de profil.

Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova
Societate
Paștele Blajinilor în Capitală: Iată ce reguli vor trebui respectate - Detalii

Fiecare cetățean trebuie să știe că accesul în cimitire se va face doar cu respectarea măsurilor de protecție, cum ar fi igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale.

Cei care vor merge la cimitirul „Central” de Paștele Blajinilor trebuie să cunoască că accesul va fi organizat doar prin intrarea principală din strada Armenească, colț cu strada Alexei Mateevici. Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizarea și monitorizarea situației.

IMPORTANT: Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis. De asemenea, nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

De asemenea, Întreprinderea Municipală „Combinatul Servicii Funerare” informează că duminică, 07 iunie, nu vor fi organizate înhumări. Luni, pe 08 iunie, Biroul Pompe Funebre și Magazinul Rechizite Funerare va activa după un program redus, de la 08:00 până la 12:00, iar înhumările vor fi organizate doar la orele 09:00.

Amintim, pe 07 și 08 iunie cetățenii vor putea merge la cimitire pentru a pomeni pe cei trecuți la cele veșnice, după ce organizarea sărbătorii Paștele Blajinilor a fost amânată pentru această dată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0