Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un localnic din satul Cocieri, Dubăsari a fost blocat în Zona de Securitate - Detalii

© Sputnik / Irina LeahovaМилиция
Милиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un post mobil suplimentar improvizat, format din grăniceri și milițieni din regiunea transnistreană, a blocat circulația unui localnic din satul Cocieri, raionul Dubăsari.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Un post mobil suplimentar improvizat, format din grăniceri și milițieni din regiunea transnistreană, a blocat circulația unui localnic din satul Cocieri, raionul Dubăsari. Totul s-a întâmplat în această dimineață.

Дорожный знак - Sputnik Moldova
Societate
Accident teribil pe o trecere de pietoni din Tiraspol: Un tânăr a murit - Video șocant

Biroul Politici de Reintegrare a fost anunțat imediat de un agent economic, fermier din aceiași localitate.

Biroul Politici de Reintegrare, administrația publică locală, poliția Republicii Moldova și Comisia Unificată de Control s-au autosesizat imediat în legătură cu acest incident. Biroul Politici de Reintegrare a solicitat ieșirea la fața locului a Misiunii OSCE, având în vedere că în ziua de joi, când au loc în mod regulat ședințele Comisia Unificată de Control, s-a blocat repetat ieșirea observatorilor militari în teren.

Biroul Politici de Reintegrare califică acțiunile Tiraspolului drept abuzive și destructive. Acestea încalcă grav documentele statutare ale Comisiei Unificată de Control și sfidează drepturile omului și libertatea de circulație.

Мария Захарова отвечает  в прямом эфире на вопросы журналистов В Кишиневе - Sputnik Moldova
Cum vrea Moscova să reducă tensiunile dintre Chișinău și Tiraspol: Ce spune Zaharova

Toate autoritățile și instituțiile implicate în acest proces au depus eforturi pentru a evita noi escaladări ale situației, cu consecințe negative pentru procesul de consolidare a păcii în regiune.

După măsurile întreprinse de către autorități și cu sprijinul localnicilor, o parte din structurile transnistrene s-au retras, iar evenimentele sunt documentate. În acest context, Biroul atrage atenția partenerilor internaționali și actorilor din formatul 5+2 că astfel de acțiuni obstrucționează dialogul și subminează ordinea de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0