Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Interviu cu Ion Luchianov - unul dintre cei mai buni atleți moldoveni, stabilit în Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaIon Luchianov
Ion Luchianov - Sputnik Moldova
Abonare
Anual, în data de 3 iunie este marcată Ziua Internațională a Alergării. Cu acest prilej, cel mai bun atlet din istoria Moldovei, Ion Luchianov, a remarcat cele mai importante realizări ale sale și a dezvăluit secretele care l-au ajutat să devină un alergător excelent.
Interviu cu Ion Luchianov - unul dintre cei mai buni atleți moldoveni, stabilit în Rusia

Ion Luchianov este unul dintre cei mai mari performeri din atletismul din Republica Moldova, medaliat cu bronz la campionatul European de Atletism din 2010 și participant la trei Jocuri Olimpice.

De mai mulți ani, atletul este stabilit cu traiul în Federația Rusă, acolo unde a căpătat o vastă experiență și a reprezentat cluburile rusești, aducând victorii importante. Astfel, Ion Luchianov a reprezentat Rusia la Campionatul European, după care a câștigat pentru a doua oară Cupa Continentală la Atletism.

"Pentru a ajunge să reprezinți Rusia la un campionat este nevoie de multă muncă și perseverență. Este o concurență mult mai mare și trebuie să demonstrezi că ești cel mai bun. Este destul de complicat, întrucât toți sportivii sunt foarte bine pregătiți", a declarat pentru Sputnik legendarul atlet.

Timp de o lună Ion Luchianov aleargă în jur de 600 kilometri, iar anual sportivul ajunge la un record de 7 mii kilometri. Sportivul a împărtășit câteva secrete care l-au ajutat să devină unul dintre cei mai buni atleți din lume și care pot fi urmate de oricine-și dorește să obțină anumite performanțe.

Футбольный матч Молдова-Франция - Sputnik Moldova
Sport
Cinci cluburi de fotbal din Moldova au dreptul să participe la competiții europene

"Orice gen de sport necesită o pregătire fizică foarte bună. Este important ca atunci când îți pare că nu mai ai puteri, că îți vine cel mai greu, să nu te lași bătut, să nu renunți. Dacă treci peste acest obstacol, dacă te dedici cu pasiune, atunci cu siguranță vei reuși. De asemenea, este importantă starea psihică și emoțională", a punctat el.

Cât privește planurile sale de viitor, Ion Luchianov ne-a mărturisit că, în viitorul apropiat, își dorește să revină cu familia în Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0