Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premierul rus a prezentat planul de refacere a economiei

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ
Президент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a discutat cu premierul Mihail Mișustin planul național de restabilire a economiei după criza provocată de pandemia COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Vladimir Putin a discutat cu premierul Mihail Mișustin detaliile planului de restabilire a economiei ruse, afectată de pandemia de coronavirus, informează RIA Novosti.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de Rusia: La ce etapă au ajuns cercetările

Președintele a subliniat că scopul statului acum este stabilizarea situației, cel mai important lucru fiind susținerea populației și afacerilor.

“Trebuie să obținem și niște schimbări structurale pe termen lung în economia rusă, o nouă dinamică, de calitate, în obiectivele cheie ale dezvoltării naționale, iar acest lucru presupune în primul rând bunăstarea cetățenilor, a familiilor din Rusia”, a spus Vladimir Putin.

Mișustin a menționat la rândul său că planul conține un complex de măsuri, iar la finalul perioadei de restabilire economia trebuie să treacă la o creștere mai mare, comparativ cu perioada de până la criză.

Potrivit premierului, astăzi cel mai important este să se atragă atenția la șomaj.

“Închiderea întreprinderilor sau reducerea perioadei de muncă și a salariului au agravat această problemă. Toate acestea ar putea duce la o diminuare a veniturilor, prin urmare, a capacității de cumpărare, iată de ce planul presupune o politică activă în sfera pieței munci”, a explicat el.

Documentul conține în total 500 de puncte, costul implementării acestora în decurs de doi ani este de aproximativ cinci trilioane de ruble.

Mișustin i-a explicat șefului statului că planul conține trei etape:

Până la sfârșitul trimestrului trei a anului 2020, situația trebuie să se stabilizeze, trebuie prevenită reducerea veniturilor oamenilor.

Până la al doilea trimestru al anului 2021 se planifică o perioadă de restabilire – scăderea șomajului, creșterea veniturilor până la nivelul anului 2019.

Aplicații SIS - Air Moldova: Situații de criză în avion - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia: Distanța socială va fi obligatorie în avioane

Trimestru 3-4 al anului 2021 – obținerea unei creșteri durabile a economiei.

Potrivit documentului, care a ajuns la dispoziția RIA Novosti, planul național de restabilire a economiei presupune diminuarea ratei șomajului până la nivelul de cel mult cinci la sută către anul 2021.

Putin a cerut să fie elaborat planul național de acțiuni de restabilire a economiei după relaxarea măsurilor restrictive la sfârșitul lunii aprilie.

Președintele rus a subliniat că principal sarcină a documentului este susținerea cererii și asigurarea producției. Șeful statului a precizat că șomajul arată că unele sectoare ale economiei nu funcționează, se păstrează un deficit semnificativ al cererii.

Potrivit unei prognoze a Ministerului Dezvoltării Economice, economia rusă în anul 2020 va scădea cu cinci la sută. Anului viitor ministerul se așteaptă la o creștere a PIB-ului cu 2,8 la sută.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0