Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de Rusia: La ce etapă au ajuns cercetările

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота мобильных пунктов вакцинации в Казани
Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia vaccinul împotriva COVID-19 a fost deja testat pe primate. Despre rezultatele cercetărilor a vorbit directorul Centrului științific de virusologie ”Vector” al ”Rospotrebnadzor” Rinat Maksyutov.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Animalele pe care au fost efectuate testări ale vaccinului împotriva coronavirusului l-au tolerat bine, a anunțat directorul Centrului științific de virusologie ”Vector” al ”Rospotrebnadzor” Rinat Maksyutov, potrivit RIA Novosti

„În cadrul testărilor de laborator, primatele inferioare au fost infectate cu noul coronavirus. Ele modifică infecția, la fel ca omul, au arătat rezultatele. Sunt numeroase cazuri asimptomatice”, a menționat Rinat Maksyutov. 

Unele animale au avut însă febră, a remarcat specialistul. Pentru a controla posibilele modificări în plămâni a fost folosit un dispozitiv Roentgen.

Coronavirus  - Sputnik Moldova
China vrea să testeze vaccinul împotriva COVID-19 în alte țări - iată de ce

„La introducerea vaccinului nu a fost remarcată ridicarea temperaturii, nu au fost constatate nici anumite reacții adverse. Ele toate au tolerat bine vaccinul”, a mai spus Maksyutov. 

El a declarat că centrul planifică să înceapă testările clinice la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie. Acestea ar putea dura până la mijlocul lunii septembrie. Accelerarea studiilor asupra vaccinului nu este binevenită, pentru că trebuie să se țină cont de principiile de bază ale imunizării - să nu dăuneze și să nu fie injectat un preparat inutil, a subliniat Maksyutov. 

Peste 5,7 milioane de oameni din întreaga lume s-au infectat până acum cu COVID-19, iar aproape 360 de mii au decedat din cauza infecției. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0