Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un program cu oportunități de dezvoltare a IMM-urilor a fost lansat la Chișinău

© Sputnikcomputer
computer - Sputnik Moldova
Abonare
Antreprenorii au fost invitați de ministrul Economiei să aplice la un program de digitalizare a întreprinderilor mici și mijlocii, lansat astăzi. La dispoziția beneficiarilor vor fi puse 20 de milioane de lei pentru dezvoltarea instrumentelor de comerț electronic.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Un program guvernamental de digitalizare a IMM-urilor (întreprinderilor mici și mijlocii) a fost lansat luni, 1 iunie, la Chișinău, în cadrul unui eveniment online. Proiectul are ca scop acordarea de suport întreprinderilor în crearea paginilor web, magazinelor online, precum și oferirea de granturi pentru achiziționarea de tehnologii și soluții digitale.

Автомобиль - Sputnik Moldova
Expert: Piața auto din Moldova s-a prăbușit din cauza pandemiei COVID-19

Programul a fost elaborat și este pus în aplicare de Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), o institutie publică și non-profit creată prin hotărâre de Guvern acum 13 ani, în luna mai 2007.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, i-a invitat pe antreprenori să aplice la acest program. În opinia sa, proiectul le oferă „o soluție oamenilor de afaceri afectați de restricționarea comerțului pe durata crizei pandemice”.

„Astăzi lansăm un nou program de suport pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și punem la dispoziția antreprenorilor 20 de milioane de lei pentru dezvoltarea instrumentelor de comerț electronic. Acest instrument de susținere va ajuta producătorii autohtoni să-și digitalizeze procesele de business și să vândă produsele sau serviciile pe platforme online”, a menționat Sergiu Railean, citat într-un comunicat de presă al ministerului.

Ministrul Economiei și Infrastructurii le-a mulțumit colegilor de la ODIMM pentru faptul că, într-un termen restrâns, au reușit să elaboreze acest program și să identifice resursele financiare necesare.

Directorul general al ODIMM, Iulia Costin, a oferit în cadrul evenimentului de lansare detalii despre proiect. Astfel, cel puțin 100 de IMM-uri ce vor beneficia de noul program vor primi un „voucher” în valoare maximă de 30.000 de lei pentru accesarea serviciilor de consultanță și mentorat în vederea dezvoltării propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborării profilului online și realizării descrierilor companiilor și produselor.

Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova
Piața imobiliară din Moldova după pandemie: Ce șanse sunt să scadă prețurile

Totodată, antreprenorii vor beneficia de un suport financiar în valoare de 150.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente și softuri în scopul introducerii noilor tehnologii în contextul digitalizării IMM și eliminării sau reducerii riscurilor impuse de piață pentru cel puțin 20 de întreprinderi.

Pentru a obține acest suport, solicitantul trebuie să fie o entitate juridică, înregistrată conform Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, să demonstreze necesitatea digitalizării și impactul asupra afacerii sale, să-și desfășoare activitatea pe teritoriul Republicii Moldova și să dețină produse sau servicii rezultate din propria activitate antreprenorială. Mai multe informații despre noul program pot fi găsite pe pagina web a ODIMM - www.odimm.md.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0