Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Piața auto din Moldova s-a prăbușit din cauza pandemiei COVID-19

© Pixabay / SkitterphotoАвтомобиль
Автомобиль - Sputnik Moldova
Abonare
Impactul pandemiei COVID-19 asupra vânzărilor de pe piața auto din Moldova a fost dramatic: în două luni, acestea s-au redus de aproape două ori, susține expertul economic Veaceslav Ioniță.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Piața auto din Republica Moldova „s-a prăbușit de aproape două ori” în cele două luni de carantină din cauza COVID-19, comentează analistul economic Veaceslav Ioniță. 

Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Expert: Moldova se va confrunta cu cea mai mare criză economică de la Independență încoace

Piața imobiliară din Moldova după pandemie: Ce șanse sunt să scadă prețurile>>>

„Într-o discuție privată, un fost prim-ministru al Moldovei mi-a sugerat să analizez ce se întâmplă pe piața auto. Îmi spunea că oamenii refuză mașinile deja comandate și pentru care au plătit o arvună. Am analizat și vă pot spune că piața s-a prăbușit aproape de două ori în cele două luni de carantină martie –aprilie”, a scris expertul economic pe Facebook.

Potrivit lui Veceslav Ioniță, „dacă anul trecut în această perioadă au fost înregistrate 5.080 de automobile, atunci în acest an numărul lor a scăzut până la 2.800 de automobile”.

În luna martie, vânzările oficiale s-au redus cu 320 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% - de la 910 milioane de lei în martie 2019 până la doar 590 de milioane de lei în martie 2020, notează Ioniță.

În aprilie, precizează expertul, vănzările oficiale s-au redus estimativ cu 350 de milioane de lei.

Astfel, cumulativ, scăderea vânzărilor oficiale pe piața auto în cele două luni de carantină este de aproximativ 700 de milioane de lei, în comparație cu intervalul corespunzător de acum un an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0