Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Copilăria fericită a vicepreședintelui Parlamentului Monica Babuc: Detalii din culise

© Sputnik / Miroslav RotariMonica Babuc
Monica Babuc  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a declarat că cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om este copilăria. Politiciana și-a exprimat recunoștința față de părinți și ne-a dezvăluit detalii din culisele copilăriei sale.
Interviu cu Monica Babuc: Detalii din culisele copilăriei sale

Monica Babuc s-a născut în satul Bardar din raionul Ialoveni, într-o familie unită, în care mereu a dominat dragostea și înțelegerea. Cultura și energia pe care o dăruiește sunt moștenite de la părinții Efimia și Nicolae Sava, care toată viața au muncit și au cultivat cele mai frumoase valori, devenind adevărați intelectuali de la țară.

Mama ei a predat istoria timp de 52 de ani la Liceul Teoretic "Aurel David" din satul Bardar, grație căreia Monica Babuc și-a urmat studiile la Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat. Tatăl ei a fost inginer de profesie și a absolvit Facultatea de Mecanică a Universității Agrare. A muncit mulți ani în gospodăria sătească (Colhoz), deținând diverse funcții, iar apoi a devenit și primarul satului.

"Părinții mei au fost oameni pentru care valorile și dragostea nu au însemnat niște lozinci, dar au fost un mod de viață. Am un sentiment profund de recunoștință față de părinții mei, întrucât copilăria începe de acasă, în familie. Părinții m-au iubit, iar acest lucru s-a manifestat în multiple feluri. Mereu au avut o atitudine prietenească și m-au încurajat în toate începuturile mele. Tot ce am realizat în viață se datorează părinților mei", a relatat Monica Babuc.

Международная книжная ярмарка для детей - Sputnik Moldova
Societate
Bugetarii nu vor avea liber în acest an de Ziua Copilului, care este marcată pe 1 iunie
Politiciana ne-a mărturisit că, deși în copilărie a fost îndrăgostită de teatru și a frecventat mulți ani cercul dramatic din satul de baștină, nu și-a dorit niciodată să devină actriță. Cândva visa să devină jurnalistă, întrucât mereu a fost dornică să cunoască oameni noi și să le afle istoria vieții. Totuși, a ales să studieze istoria, lucru pe care îl consideră extrem de util în activitatea pe care o desfășoară zilnic.

Monica Babuc a remarcat faptul că tot ceea ce a învățat în familie și la școală i-a determinat dragostea pentru literatură, artă, cultură și, oarecum indirect, i-a fost predestinat să obține ulterior funcția pe care a deținut-o mulți ani la rând – cea de ministru al Educației, Culturii și Cercetării.

"Copilăria mea a fost plină de lucruri minunate și descoperiri. Am avut parte de profesori inspirați care mi-au oferit multe lecții de viață. Am mers în foarte multe excursii, organizate în muzeele de la noi și din Rusia. Din clasa a treia și până la absolvirea liceului aveam abonament la Teatrul Național din Chișinău „A. Pușkin” la care veneam cu autobuzul din sat. Îmi amintesc că aveam acasă albume de artă pe care le răsfoiam în timp ce savuram o strachină de mere, iar biblioteca pe care o adunau părinții mei era pentru mine o a doua școală", a povestit vicepreședintele Parlamentului.

Cu prilejul sărbătorii dedicate copiilor, marcată pe 1 iunie, Monica Babuc le-a adresat un mesaj de felicitare celor mici, dorindu-le "să trăiască bucuria vieții, să fie sănătoși și să fie ocoliți de toate primejdiile".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0