Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

© Sputnik / Доминик Бутен / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже в связи с коронавирусом
Ситуация в Париже в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile franceze au extins numărul categoriile de cetățeni care pot intra în Franța până la sfârșitul stării de urgență sanitară, care expiră în data de 10 iulie 2020.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova la Paris informează care sunt noile ale autorităților franceze cu privire la accesul cetățenilor străini pe teritoriul Franței până la sfârșitul stării de urgență sanitară, care expiră în data de 10 iulie 2020.

Potrivit comunicatului de presă al Ambasadei, autoritățile franceze au extins numărul categoriilor de cetățeni care pot intra în Franța în această perioadă.

Astfel, următoarele categorii vor avea acces pe teritoriul Franței:

  • cetățeni străini care au reședința permanentă în Franța, viză de lungă ședere sau permis de ședere;
Richard Ferrand și Wolfgang Schauble - Sputnik Moldova
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
  • cetățenii străini care tranzitează Franța spre țara de origine/reședință;
  • lucrătorii transfrontalieri care locuiesc în statele vecine (Germania, Italia, Spania, Elveția, Belgia, etc) și lucrează în Franța;
  • transportatori de marfă și personalul aeronavelor care efectuează curse aeriene;
  • persoane care activează în domeniul sănătății și sosesc în cadrul luptei împotriva pandemiei de Covid-19.
  • cetățenii străini care fac dovada unui motiv familial imperios: în cazul cuplurilor separate, pentru continuarea școlarizării, îngrijirea copiilor, vizitarea părinților aflați în îngrijire.
  • De asemenea, lucrătorii agricoli sezonieri și lucrătorii detașați pot intra în Franța în următoarele condiții:

     

    • să fie cetățeni ai unui stat membru UE sau din Andorra, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Elveția, ori cetățeni din țări terțe cu reședința principală în unul dintre aceste state.
    Девушка на пляже Bai Chay во Вьетнаме  - Sputnik Moldova
    Bucuriile destinderii la plajă: Galerie foto
  • lucrătorii agricoli sezonieri trebuie să prezinte un contract de muncă încheiat cu o întreprindere sau o fermă agricolă cu sediul în Franța sau o declarație prealabilă angajării, o confirmare de primire care conține numărul de ordine al Titlului Ocupare Simplificat Agricol (TESA simplificat) ori al Titlului Ocupare Serviciu Agricol (TESA+). De asemenea, trebuie să prezinte formularele Attestation employeur de saisonnier agricole (completat de angajator) și documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19. Justificativul de deplasare internațională este disponibil pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP
  • pentru lucrătorii detașați - înainte de sosirea în Franța, angajatorul trebuie să transmită la adresa 📧detaches@interieur.gouv.fr confirmarea primirii declarației prealabile a detașării și toate documentele care atestă caracterul urgent al misiunii.
  • la intrarea în Franța, lucrătorii detașați trebuie să prezinte documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19), disponibil în franceză/engleză pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP.
  • Шествие торговцев в Венеции после этапного завершения карантина в Италии  - Sputnik Moldova
    Italia, dur criticată de Franța din cauza redeschiderii granițelor pentru turiști
    Informații detaliate privind măsurile care urmează să fie asigurate de angajator (transport, cazare, organizarea muncii, furnizarea de echipamente de protecție) pentru protejarea lucrătorilor sezonieri sunt disponibile pe pagina Ministerului francez al Muncii: https://bit.ly/2B8uo7G.

    Prin urmare, recomandăm lucrătorilor/angajatorilor să se informeze din timp, înaintea deplasării, cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca accesul în Franța să fie permis.

    Cu privire la măsurile sanitare în vigoare, ambasada Republicii Moldova în Franța avertizează că orice persoană care sosește în Franța poate fi plasată în carantină/izolare pentru 14 zile prin dispoziția autorităților locale (prefect), dacă acestea consideră că există un risc pentru sănătatea publică.

    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Fluxul de știri
    0