Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli la traversarea Frontierei de Stat: Detalii

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe reguli privind modul de traversare a Frontierei de Stat au fost aprobate astăzi. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Intrarea persoanelor străine și apatride pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă în continuare. Astfel, aceste pesroane nu vor putea intra în țara noastră până la 30 iunie 2020. Excepție fac doar membrii de familie ai cetățenilor Republicii Moldova, la prezentarea unui document confirmativ, persoanele care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități.

Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Moldovenii continuă să revină acasă

Și persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document confirmativ vor putea intra în Republica Moldova, dar și persoanele care călătoresc din motive de sănătate, inclusiv însoțitorul, după caz, la prezentarea unui document confirmativ. De asemenea, excepție fac și cei care călătoresc din motive umanitare (deces, îmbolnăvire/persoană în etate care necesită îngrijitor), inclusiv însoțitorul, după caz, la prezentarea unui document confirmativ.

Șirul de acțiuni privind modul de intrare/ieșire din Republica Moldova a fost aprobat astăzi și intervine pentru implementerea Hotărârilor nr.11 din 15 mai 2020 și nr.12 din 25 mai 2020 ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Totodată, rămâne valabilă procedura de completare a fișelor epidemiologice de cetățenii care intră pe teritoriul Republicii Moldova, dar și semnarea Declarației pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare pe o perioadă de 14 zile, în locurile determinate.

Автобус - Sputnik Moldova
Societate
De când se reia transportul internațional de pasageri: Decizia Comisiei Sănătate Publică

„Persoanele care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare, și anume: conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzile garniturilor de tren; persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitare, inclusiv însoțitorul, după caz (cu prezentarea documentelor confirmative); elevii/studenții, înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ din alte state, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/învățământ superior, la prezentarea unui document confirmativ”, precizează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

De precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:

  • Giurgiulești-Galați, rutier – Giurgiulești-Reni, rutier
  • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Leușeni-Albița, rutier
  • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier

Poliția de frontieră face apel către toți cetățenii să manifeste înțelegere, să abordeze o atitudine preventivă în raport cu răspândirea virusului de tip COVID-19 și îndeamnă pe cât posibil să amânăm călătoriile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0