Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De când se reia transportul internațional de pasageri: Decizia Comisiei Sănătate Publică

CC0 / Pixabay / Athena24 / Автобус
Автобус - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a convocat în ședință în această seară și a anulat mai multe restricții impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Din 26 mai se reiau activitățile de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional.

O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Acest lucru va fi posibil cu asigurarea protecției personalului prin purtarea măștilor și mănușilor. Va fi obligatorie și dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor, triajul zilnic al conducătorilor auto la începutul zilei de muncă. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Din data de 1 iunie ar putea să se deschidă piețele și transportul internațional

Va fi ajustat și orarul de călătorie, precum și numărul de unități de transport pentru a evita aglomerările. 

Oamenii trebuie să știe că numărul de pasageri ai trenurilor și autocarelor va fi limitat și c vor trebui să poarte obligatoriu măști de protecție. Pasagerilor le va fi efectuată termometria înainte de a urca la bord. 

Potrivit hotărârii Comisiei, care a fost publicată pe site-ul Guvernului cu puțin timp în urmă, începând cu data de 1 iunie 2020 se reia activitatea pieţelor din Bălți și Chișinău. Tot de la 1 iunie vom putea merge la bibliotecă și la muzee. Mai multe instituții își reiau activitatea, dar fără organizarea evenimentelor culturale în masă.

Iar unităție de alimentație publică se vor redeschide din data de 15 iunie, cu respectarea instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19. 

Tot de la jumătatea lunii următoare vom avea acces la serviciile sălilor de sport și fitness, fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0