Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania Avia Invest, care a concesionat Aeroportul, chemată în instanță: Care e motivul

© Sputnik / Мирослав РотарьО том, сколько продлится усиленный режим контроля, пока что не сообщается
О том, сколько продлится усиленный режим контроля, пока что не сообщается - Sputnik Moldova
Abonare
O cerere de chemare în instanță pe numele companiei „Avia Invest” a fost depusă de Agenția Proprietăți Publice la Judecătoria Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. O cerere de chemare în judecată a companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost depusă de Agenția Proprietății Publice.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu a comentat declarațiile „Avia Invest”, care cere despăgubiri fabuloase

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, cererea este deja pe rol la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru. Cererea a fost făcută pentru încasarea penalităților/daunelor provocate de neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

„Pentru unele dintre direcțiile investiționale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 milioane de euro mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional”, este precizat în comunicatul Agenției Proprietăți Publice.

Potrivit APP, în data de șase februarie a acestui an, „Avia Invest” avea o datorie de aproximativ 500 de mii de euro, daune pe care compania ar fi refuzat să le onoreze.

Amintim că recent și Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat intentarea unui dosar pe numele „Avia Invest” SRL, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a recupera datorii de peste 22 de milioane de lei.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Guvernul Sandu a favorizat compania ”Avia Invest” SRL în detrimentul statului

În perioada 2017-2019 „Avia Invest” SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, avea o datorie de peste 118 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă. Suma restantă a fost acumulată din cauza „neachitării plăților pentru supravegherea și menținerea condițiilor de certificare a aerodromurilor” pe parcursul a 18 luni.

Acum o săptămână, reprezentanții „Avia Invest” susțineau că și-au plătit toate datoriile față de stat și le solicită autorităților să renunțe la intenția de a iniția procedura de insolvabilitate a companiei.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune companiei „Avia Invest” începând cu 1 noiembrie 2013, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0