Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Guvernul Sandu a favorizat compania ”Avia Invest” SRL în detrimentul statului

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Sandu a favorizat compania ”Avia Invest” SRL în vara anului 2019. Despre aceasta a vorbit președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Președintele Igor Dodon susține în continuare că Aeroportul Internațional Chișinu trebuie readus în gestiunea statului. Astăzi, la Consiliului Suprem de Securitate a fost discutat acest subiect, iar șeful statului a prezentat concluziile.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
”Avia Invest” îi datorează peste 22 de milioane de lei Autorității Aeronautice Civile
 ”Sunt depuse eforturi ca aeroprtul să revină în gestiunea statului. Sunt trei posibilități:1 Anularea acordului, suntem în instanța de judecată. Doi - neexecutarea angajamentelor investiționale, adică peste 66 milioane de euro și au termen până pe 30 august, dar banii nu-i au. Și a treia posibilitate este insolvabilitatea, căci are datorii de miliaone către stat. Datoria de stat anul trecut era 118 milioane de lei, iar Guvernul Sandu a semnat o tranzacție de reeșalonare ca datoria să nu fie achitată imediat, ci până în mai 2020. Dacă insistau atunci, se anula acordul de concesiune”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Igor Dodon a spus că a cerut responsbaililor de la Guvern să ofere detalii la acest subiect ca să fie clar de ce reprezentanții Executivului condus de Maia Sandu au reeșalonat datoria pe care o avea ”Avia Invest” SRL în detrimentul statului. În prezent, compania îi datorează 22 de milioane de lei Autoritatății Aeronautice Civile. În total, copania ar datora până la 60 de milioane de lei statului. 

”Conturile sunt acum blocate și este un punct în contract că în caz de insolvabilitate a investitorului, contractul se consideră automat anulat. Acum înțelegeți de ce s-au activizat unii, pentru că în câteva săptămâni rămân fără aeroport. Iată prin ce explică presiune asupra deputaților, asupra Guvernului Chicu, încercarea de a utiliza Curtea Constituțională în calitate de instrument politic. Instituțiile statului vor merge ferm și indiferent de ce vor face noi, vom merge până la capăt”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Deocamdată, niciun reprezentan din fostul Guvern Sandu nu a comentat acuzațiile președintelui Igor Dodon. Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiunea companiei Avia Invest începând 1 noiembrie 2013, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0