Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ion Chicu a comentat declarațiile „Avia Invest”, care cere despăgubiri fabuloase

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat că reprezentanții companiei ”Avia Invest” SRL, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, au avut timp suficient pentru a stinge datoriile față de stat, însă nu au făcut-o, iar acum trebuie să suporte consecințele.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a comentat declarațiile reprezentanților ”Avia Invest” SRL care au spus că blocarea conturilor companiei este regizată pentru ca autoritățile să inițieze procedurile de insolvabilitate.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Avia Invest atacă Guvernul la Curtea de Arbitraj de la Stockholm: Cere despăgubiri uriașe

”Această companie a avut toate posibilitățile să achite până la 30 aprilie restanțele. Cum să spui că Guvernul îți creează probleme, dacă o dată deja ți-a dat posiblitatea să reeșalonezi? Ei au avut posibilitatea, dacă doreau. Nu știu de ce au crezut că pot face cu acest Guvern ceea ce au făcut cu precedentul”, a declarat premierul Ion Chicu. 

Potrivit prim-ministrului, conturile au fost blocate din motive argumentate.

”Este blocat contul ”Avia Invest” la cererea noastră către executorul judecătoresc din 30 aprilie, pentru că nu au achitat datoriile. Asta însemană că banii care intră pe contruile companiei vin mai întâi pentru stingerea datoriei față de noi și apoi ei lucrează. Cât ține de declarațiile lor că au bani nu știu unde și au venit pe cont, trebuie să cunoaștem cu toții că orice sumă care vine pe conturile persoanle și ale agenților economici trec filtrul. Când un investitor, ca să-și acopere datoria, a împrumutat de la o persoană fizică, pe care nimeni nu o știe, aproape 2 milioane de euro, evident că imediat se aprinde becul roșu”, a menționat Ion Chicu. 

În data de 6 mai, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat intentarea unui dosar pe numele ”Avia Invest” SRL, pentru a recupera datorii de peste 22 de milioane de lei. Premierul Ion Chicu a declarat că statul va iniția procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest.

Ulterior, compania ”Avia Invest” a anunțat că va acționa Guvernul Republicii Moldovala la Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm, unde va cere de la autoritățile țării noastre despăgubiri de 885 de milioane de euro. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0