Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM îndeamnă toate forțele politice la unitate: Declarații

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, a ieșit astăzi în fața presei pentru a prezenta poziția fracțiunii cu privire la situația politică actuală din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova condamnă vehement încercările unor forțe din exterior de a destabiliza situația din țară prin tentative directe de corupere a deputaților și face apel la unitate. Această declarație a fost făcută de deputatul fracțiunii PDM în Parlamentul Republicii Moldova Alexandru Jizdan în cadrul unui briefing de presă.

Павел Филип Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip, despre noile plecări din PDM: „Le urăm succes în echipa hoților de miliarde”
Potrivit lui Jizdan, „foștii deputați PDM sunt forțați pentru a aduce haos și instabilitate politică în țară”, ceea ce presupune grave abateri de la normele constituționale și principiile de bază ale parlamentarismului.

Cu referire la deputații care au părăsit formațiunea politică, dar și parlamentară a democraților, Jizdan spune că motivul nu a fost unul ideologic.

„Tot acest efort are drept scop să creeze o criză politică pentru a induce țara în haos. Aceste plecări coincid cu momentul în care mai multe dosare de rezonanță, care au afectat economic țara și cetățenii, printre care așa-numitul „furt al miliardului” și concesionarea Aeroportului se apropie de finalitate și urmează a fi trași la răspundere penală cei vinovați”, a declarat Alexandru Jizdan. 

Decocamdată, niciunul din foștii deputați PDM, care au părăsit formațiunea nu a reacționat la declarațiile lui Alexandru Jizdan. 

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Ce rol joacă Vlad Plahotniuc în disensiunile din interiorul PDM

Cât despre guvernare, fostul șef al Internelor spune că PDM va propune astăzi la Biroul Permanent să fie inclusă pe ordinea de zi pentru următoarele două săptămâni toate proiectele care sunt în condiționalitățile UE pentru primirea celei de-a doua tranșă de ajutor financiar, inclusiv legea cu privire la Organizațiile nonguvernamentale.

Jizdan mai spune că actualul Guvern condus de prim-ministrul Ion Chicu are toată susținerea Partidului Democrat și a majorității parlamentare în contextul combaterii pandemiei coronavirusului, măsurilor sociale și economice de urgență propuse pentru ieșirea din criza pandemică.

În context, Jizdan a menționat că PDM face apel către toate forțele politice din țară, societatea civilă și cetățeni, pentru a-și uni eforturile în identificarea celor mai bune și rapide soluții în domeniile afectate de criză și pentru a evita instabilitatea politică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0