Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Italia, avertisment privind „coridoarele turistice”

© AP Photo / Luca BrunoОхранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии
Охранник проверяет пассажиров на вокзале в Милане после этапного завершения карантина в Италии - Sputnik Moldova
Abonare
Italia a cerut țărilor membre ale UE să lucreze împreună pentru a restarta industria turistică după pandemia de coronavirus, criticând orice acorduri bilaterale între statele membre privind coridoarele turistice.

BUCUREŞTI, 19 – Sputnik, Doina Crainic. Toate țările europene ar trebui să își redeschidă frontierele imediat după trecerea vârfului de cazuri de Covid-19, a declarat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, într-un discurs transmis pe Facebook.

La Cetatea Soroca a avut loc acțiunea ”Noaptea Muzeelor” - Sputnik Moldova
Asociația Europeană a Operatorilor de Turism - Noi perspective pentru turismul moldovenesc

„Trebuie să repornim țara și să garantăm siguranța italienilor. Acesta este motivul pentru care Italia are ocazia să primească turiști din alte țări ale UE în vara aceasta. Lucrăm deja la un plan turistic sigur și concret”, a declarat ministrul italian de Externe.

Luigi Di Maio a discutat cu omologii săi din alte țări ale UE. Discuţia s-a concentrat asupra reanimării sectorului turistic, care a fost afectat grav de pandemie. Pentru Italia, turismul este deosebit de important, rămânând una dintre „pietrele de temelie” ale economiei ţării mediteraneene.

„Am convenit să facem împreună eforturi pentru organizarea sezonului turistic. Nu vor exista coridoare turistice bazate pe acorduri bilaterale. Este inacceptabil și împotriva spiritului Europei”, a mai spus Di Maio, potrivit RT

Шествие торговцев в Венеции после этапного завершения карантина в Италии  - Sputnik Moldova
Italia, dur criticată de Franța din cauza redeschiderii granițelor pentru turiști
Declarația sa semnalează o schimbare de abordare a Romei, care, până de curând părea dispusă să permită circulația transfrontalieră a turiștilor fără a aștepta decizia altor membre ale UE. Săptămâna trecută, presa italiană relata că autoritățile țării analizează potențialele acorduri de turism cu Germania, Rusia și China, care ar fi avut în vedere „coridoarele” menționate.

În weekend, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că țara va permite intrarea turiștilor europeni, anunțând anularea, începând cu 3 iunie, a perioadei obligatorii de carantină de 14 zile. Oficialii francezi au criticat însă declaraţia. Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a acuzat Roma că ar submina unitatea blocului.

„Este foarte important pentru noi să ne coordonăm deciziile la nivel european, în special în ceea ce privește Spațiul Schengen. Dar astăzi nu se întâmplă acest lucru”, a spus Castaner.

Italia este printre țările cele mai grav afectate de coronavirus, cu peste 225.000 de cazuri, inclusiv peste 32.000 de decese înregistrate. Țara a suferit un blocaj dur la nivel național, dar răspândirea virusului a încetinit drastic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0