Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Asociația Europeană a Operatorilor de Turism - Noi perspective pentru turismul moldovenesc

Abonare
Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Asociației Europene a Operatorilor de Turism.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Pentru Moldova se deschid noi oportunități de cooperare cu Uniunea Europeană în domeniul turismului, datorită aderării Asociației Patronatelor a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) la Asociația Europeană a Operatorilor de Turism (ETOA).

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu îndeamnă cetățenii să nu-și anuleze vacanțele, ci să le reprogrameze
Documentul a fost semnat pe 12 mai, la Londra.

Sputnik Moldova a fost informat despre acest lucru de către președintele APIT, domnul Sergiu Manea.

Potrivit acestuia, afilierea la ETOA prevede cooperare pentru dezvoltarea turismului între Republica Moldova și țările Uniunii Europene, precum și o creștere a fluxului de turiști în Moldova.

"Cooperarea va permite restabilirea și creșterea fluxului turistic spre Republica Moldova. În plus, membrii APIT vor avea acces la bazele de date din peste 63 de țări și piețe, vor putea promova brandurile legendare și vestite ale turismului moldav pe piețele țintă.

Casele vechi din Molovata Nouă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Casele părăsite de la sate pot deveni adevărate bijuterii turistice : Foto
Este planificat să fie organizeze ateliere de lucru comune. Noi oportunități vor deschide dezvoltarea industriei turismului din Republica Moldova prin atragerea de investitori  - membri ETOA; organizarea de tururi informative în Moldova pentru țările piețelor strategice - membrii ETOA, oportunitatea de a organiza dialoguri cu privire la strategia de relansare și deschiderea a rutelor noi,  zboruri directe cu alte țări", a declarat Sergiu Manea.

ETOA este singura asociație din turism care reprezintă interesele industriei din Parlamentul European. Asociația reunește peste 1.200 de companii și acordă o atenție deosebită facilitării formalităților pentru a dezvolta activ turismul. În ultimii ani, APIT și EAT au organizat o serie de întâlniri comune.

Ca membru asociat APIT la ETOA, vor avea loc întâlniri de lucru comune, seminare tematice, mese rotunde și alte evenimente pe probleme de interes reciproc.

Alin George Pătru - Sputnik Moldova
Sectorul turismului, dur afectat de pandemie: Ce se va întâmpla în următorii ani
Potrivit șefului APIT, asociațiile au convenit să dezvolte și să participe în comun la programe și strategii internaționale pentru dezvoltarea turismului european post-COVID-19, care determină procedura de intrare și ieșire a străinilor cu scopuri turistice în țările cu reședință temporară.

APIT și ETOA intenționează să dezvolte un cod deontologic pentru desfășurarea de activități de tur-operator, furnizarea de servicii de călătorie, inclusiv servicii de cazare, pentru a desfășura activități comune pentru interacțiunea operatorilor de turism străini, companiilor aeriene și a altor companii care furnizează servicii turistice. De asemenea, asociațiile vor dezvolta propuneri convenite pentru îmbunătățirea legislației internaționale în domeniul turismului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0