Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Benzi destinate transportului public și cicliștilor: Pe ce străzi va fi aplicat marcajul

Abonare
Recent, pe strada Pușkin din Capitală a fost aplicat un nou marcaj care delimitează banda rezervată circulației transportului public. Asemenea benzi vor apărea pe mai multe străzi din centrul Chișinăului.

De câteva zile, pe strada Pușkin din Capitală a apărut un nou marcaj care delimitează banda rezervată circulației transportului public. În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil este destinată și cicliștilor.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Victor Chironda, acest marcaj face parte din proiectul pilot de amenajare a benzilor dedicate transportului public, prin care autoritățile își propun să îmbunătățească serviciile pe care le prestează sistemul de transport public din Chișinău.

"În această zonă centrală, datele arată că transportul public era cel mai des prins în ambuteiaje, era blocat. Întotdeauna erau probleme cu devieri majore de la orar și, de parcă aceasta nu este suficient - transportul public nu este de calitate. Ca să încurajăm oamenii să folosească mai mult transportul public trebuie să oferim posibilitatea de a circula conform orarului. De aceea este nevoie de aceste benzi", a declarat pentru Sputnik viceprimarul Chișinăului.

Victor Chironda spune că șoferii trebuie să respecte regulile de circulație și să fie înțelegători. Cei care vor încălca normele stabilite vor fi sancționați de către polițiștii care vor asigura patrularea străzii.

Рекламный щит - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu panourile publicitare instalate haotic: Iată ce va face municipalitatea

Potrivit legislației în vigoare, pentru nerespectarea noului regim șoferii sunt pasibili de amenzi care variază între 750 și 1500 de lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. 

"Șoferii nu trebuie să staționeze și să parcheze pe această bandă. Este permisă acum virarea la dreapta, intrarea, ieșirea din curte, însă nu este permisă staționarea și parcarea", a menționat viceprimarul.

Mai mult, Victor Chironda a remarcat că asemenea marcaje vor fi aplicate și pe alte străzi din centrul Capitalei. Potrivit lui, aceste măsuri vor contribuila  fluidizarea traficului și vor crea condiții mai bune pentru transportul public, pasageri, bicicliști și pietoni.

"Asemenea benzi vor mai apărea pe alte străzi. În cursul săptămânii viitoare deja vom începe lucrările pe strada Bănulescu-Bodoni", a declarat viceprimarul.

De menționat este că inițiativa face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor în centrul orașului grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia - UNDP Trust Fund.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0