Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu panourile publicitare instalate haotic: Iată ce va face municipalitatea

© PhotoРекламный щит
Рекламный щит - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Capitalei intenționează să reducă numărul panourilor publicitare instalate hatotic pe străzile Chișinăului. Autoritățile au pregătit deja un proiect, iar joi urmează să discute cu reprezentanții companiilor de publicitate.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. Autoritățile municipale intenționează să facă ordine la capitolul panouri publicitare instalate haotic pe străzile Chișinăuli. Primarul Ion Ceban susține că deși au fost scoase peste 600 de panouri în ultima perioadă, totuși numărul lor rămâne a fi mare, iar ele oferă un aspect urât Capitalei. 

Рекламный щит - Sputnik Moldova
Societate
Legea cu privire la publicitate ar putea fi racordată la standardele europene

”Avem conceptul de publicitate stradală. Noi am discutat. Să-l prezentăm cetățenilor, ca să fie clar cum și în ce condiții va fi plasată publicitatea în oraș. Trebuie lumea să cunoască că așa cum a fost publicitate peste publicitate, nu ar trebui să mai fie, iar orașul trebuie să devină estetic. Dacă acum te uiți în oraș, el este acoperit de panouri. Sunt străzi pe care integral nu poți să le vezi. Iată pe bulevardul Grigore Vieru sunt panouri peste panouri, în loc să vezi arbuștii, florile sau lucrurile frumoase. La ASEM, Ismail cu Ștefan cel Mare, Dacia cu Decebal, peste tot este la fel. Ai impresia că e mai ceva decât în Shangai”, a declarat Ion Ceban. 

Viceprimarul Capitalei Victor Chirodna a menționat că proiectul urmează să fie publicat miercuri, iar joi va fi discutat cu reprezentanții companiilor de publicitate.

”Este un regulament bun, elaborat după exemplul orașelor europene. Noi știm că reprezentanții agențiilor de publicitate nu sunt bucuroși, căci asta înseamnă schimbarea totală a publicități stradale, dar odată adoptat acest regulament ne va permite să eliminăm zona centrală de panouri mari și să le lăsăm pe cele mici, care nu vor afecta aspectul orașului”, a menționat Victor Chironda. 

La începutul lunii ianuarie au fost demontate 1200 de panouri publicitare. Atunci, primarul Ion Ceban spunea că majoritatea panourilor sunt amplasate ilegal și nu se achită pentru ele niciun leu în bugetul municipalității.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0