Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Multe familii își așteaptă băieții acasă: Din cauza COVID-19, s-au reținut în Armată 

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19
Armata Națională, în sprijinul autorităților, în lupta cu COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Soldații încorporați în Armata Națională în aprilie 2019, pentru serviciul militar în termen de 12 luni, pleacă pe la casele lor. Din cauza stării de urgență, aflarea lor în unitățile militare a durat mai mult de un an.

Geniști moldoveni - Sputnik Moldova
Societate
Impresionant: Cum arată și cât cântărește echipamentul unui genist moldovean – Video
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Soldații încorporați în Armata Națională în aprilie 2019, pentru serviciul militar în termen de 12 luni, au fost trecuți în rezervă abia luni, 18 mai, iar acum pleacă spre localitățile lor de baștină, informează Ministerul Apărării (MA).

Tinerii ar fi trebuit să părăsească unitățile în aprilie, dar aflarea lor în acestea a fost prelungită din cauza stării excepționale instituite ca urmare a pericolului de răspândire a COVID-19.

Ostașii s-au aflat mai mult de un an în unitățile militare în baza unui decret al președintelui Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, din 24 martie.

În perioada stării de urgență, tinerii au continuat instruirea în conformitate cu programul stabilit și au respectat toate regulile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit colonelului Leonid Danilov, şef al Centrului de gestionare a resurselor de mobilizare și a efectivului Armatei Naționale.

Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Societate
Vom combate COVID-19! Mesaj emoționant al moldovenilor din KFOR-12 – Video

În octombrie 2019 - ianuarie 2020, în Armata Națională au fost înrolați 1.227 de recruți.

Printr-o hotărâre adoptată pe 13 mai, Guvernul a dispus încorporarea, în aprilie - iulie 2020,  în cadrul următoarei campanii, a până la 1.210 de recruţi pentru serviciul militar în termen.

În serviciul militar cu termen redus vor fi încorporați până la 10 recruţi.

Durata serviciului militar cu termen redus este de 3 luni, pentru acesta fiind înrolați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0