Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vom combate COVID-19! Mesaj emoționant al moldovenilor din KFOR-12 – Video

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii moldoveni aflați în Kosovo ne asigură că au o stare moral-psihologică bună și se protejează de COVID-19. Militarii își încurajează apropiații și conaționalii: „Împreună vom reuşi să combatem acest virus!”

CHIŞINĂU, 19 mart – Sputnik. Un mesaj emoționant de încurajare pentru conaționali au expediat acasă militarii din cel de-al 12-lea contingent al Armatei Naţionale implicat acum în operaţiunile de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

„Chiar dacă suntem la datorie departe de casă, suntem îngrijoraţi de pandemia cu care se confruntă o lume întreagă, inclusiv Republica Moldova. Noi suntem bine, iar celor dragi le transmitem să fie responsabili şi să respecte cu stricteţe cerinţele specialiştilor. Doar împreună vom reuşi să combatem acest virus”, a spus comandantul contingentului, locotenent-colonel Ion Cozaru, în mesajul său adresat cetăţenilor moldoveni.

Potrivit lui Ion Cozaru, citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării, la solicitarea eşalonului superior al Comandamentului Regional - Vest, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, militarii moldoveni, dislocaţi în baza multinaţională Camp Villaggio – Italia, respectă toate normele sanitare şi de igienizare în timpul aflării la post sau în serviciu.

Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu: Avantajul participării la misiunea KFOR din Kosovo - Foto
Starea moral-psihologică a efectivului din subordinea sa este bună, militarii activând în conformitate cu planul stabilit, susține comandantul Ion Cozaru.

Militarii moldoveni desfăşoară acum activităţi de patrulare în Kosovo, asigură paza obiectivelor strategice, sunt de serviciu la punctele de control şi trecere, efectuează cercetarea genistică a teritoriului.

Contingentul KFOR-12 este format din 41 de militari profesionişti - şapte genişti, un pluton de 33 de infanterişti şi un ofiţer de stat major. Contingentul a plecat în Kosovo în decembrie 2019 şi se va afla acolo până în iunie 2020.

Fluxul de știri
0