Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon la acuzațiile unui deputat: „Oligarhia se răzbună”

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a venit cu o reacție la învinuirile pe care i le-a adus astăzi un deputat de opoziție. El constată că noile acuze au fost lansate „în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor”.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. „Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, a comentat președintele Igor Dodon pe Facebook în această dimineață.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Mai mulți deputați au fost abordați pentru a părăsi majoritatea parlamentară

Afirmația lui Igor Dodon este o reacție la declarațiile făcute astăzi, la un briefing, de deputatul din Blocul ACUM, fostul ambasador Iurie Reniță, care a pretins că a prezentat publicului „noi probe de corupție a înalților demnitari din stat”. Iurie Reniță a cerut „inițierea procedurii de destituire a șefului statului de către Parlament”.

Igor Dodon a declarat că sesizează el însuși public Procuratura Generală sa facă toate verificările și să fie descoperite „falsul și manipularea care stau în spatele” imaginilor prezentate astăzi.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate”, a comentat Igor Dodon.

În opinia sa, „a devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”. 

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo: Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Plahotniuc

Igor Dodon consideră „important de remarcat” „contextul în care sunt scoase aceste imagini”. Învinuirile au fost lansate „în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat ca au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”, a adăugat șeful statului.

În imaginile prezentate de deputatul Reniță apar fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon și Serghei Iaralov, un apropiat de-al lui Plahotniuc, precum și o sacoșă de culoare neagră, în care parlamentarul de opoziție afirmă că s-ar afla bani.

Igor Dodon susține, în aceeași postare, că în discuțiile avute vara trecută cu Vlad Plahotniuc „fiecare a avut tactica sa”.

”A mea a fost să-i dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și sa scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma”, a scris președintele.

Igor Dodon mai scrie pe Facebook că atacurile opoziției îl întăresc „și mai tare în convingerea că țara nu trebuie lăsată să revină în captivitatea oligarhilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0