Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Mai mulți deputați au fost abordați pentru a părăsi majoritatea parlamentară

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a răspuns la o nouă rundă de întrebări venite de la cetățeni, dar și de la jurnaliști în cadrul tradiționalei emisiuni de vineri „Președintele Răspunde”.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Igor Dodon propune pedepse sau restricții legale pentru deputații care încearcă să facă traseism politic.

Precizarea a fost făcută de șeful statului în cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Președintele Răspunde”. Potrivit lui Dodon în momentul de față există trei scenarii politice.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Guvernul Sandu a favorizat compania ”Avia Invest” SRL în detrimentul statului

Mai exact, este vorba de menținerea majorității parlamentare actuale, crearea unei noi majorități după plecarea a încă cel puțin șase deputați și al treilea scenariu ar fi alegerile parlamentare anticipate. 

„Dacă mai pleacă alți patru sau șase deputați din actuala majoritate parlamentară, este mai bine să mergem la anticipate. Iar înainte de alegerile anticipate să votăm o lege prin care să inerzicem trecerea unui deputat dintr-o fracțiune în alta”, a precizat șeful statului. 

Mai mult, Igor Dodon spune că deține informații că mai mulți deputați, atât democrați cât și socialiști, ar fi abordați de colegii lor din alte formațiuni politice, ca să părăsească rândurile partidelor care sunt la guvernare. Totodată, președintele spune că, aseară, împreună cu majoritatea deputaților din Partidul Democrat, au discutat cum să mențină majoritatea parlamentară. Dodon spune că în momentul de față putem vorbi de o majoritate solidă, cu 54-55 de deputați.

De precizat că după ce PDM și PSRM au semnat un acord de creare a unei platforme parlamentare majoritare de orientare social-democrată, rândurile Partidului Democrat au început să se rărească. Inițial, formațiunea a fost părăsită de șase deputați în frunte cu Andrian Candu, care au format un nou grup parlamentar. Recent, alți patru deputați au anunțat că părăsesc PDM. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0