Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Care este cea mai predispusă grupa de sânge la COVID-19 - iată ce spune un biolog

© Sputnik / Evgeny Byatov / Accesați arhiva multimediaЕмкость с антигеном с меткой в лаборатории
Емкость с антигеном с меткой в лаборатории  - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa Agenției Biomedicale Federale a Rusiei, Veronika Skvorțova a vorbit despre cei care sunt cei mai vulnerabili, cât timp trece de la momentul infectării cu coronavirus până la apariția simptomelor și, de asemenea, despre lucrul asupra unui vaccin.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Persoanele cu grupa de sânge A (II) au riscuri mai mari de Covid-19. Despre aceasta a anunțat șefa Agenției Biomedicale Federale Ruse (FMBA) Veronika Skvorțova.

Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Societate
În Republica Moldova va ajunge un medicament pentru combaterea COVID-19

Specialistul a explicat că persoanele din primul și al treilea grup sanguin se află pe locul doi în ceea ce privește riscul de îmbolnăvire. Mai rar, persoanele cu a patra grupă sanguină se infectează cu COVID-19.

Fiind întrebată dacă acest lucru poate fi explicat prin faptul că cea de-a doua grupă sanguină este cea mai frecventă, Skvorțova a răspuns că ar trebui făcute cercetări.

Comentând întrebarea cât de multe zile trec de la infectarea cu coronavirus până la debutul simptomelor, Skvorțova a menționat că în medie durează aproximativ 5 zile.

”Însă adesea, se întâmplă ca simptomele să apară la 14 și chiar 20 de zile de la infecție. Acest lucru este determinat de starea sistemului imunitar uman”, a spus Skvorțova, citată de RIA Novosti.

Coronavirus  - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii
Șeful FMBA a povestit, de asemenea, cum au decurs cercetările preclinice ale medicamentului pentru coronavirus. În special, ”Mefloquine” a arătat că suprimă complet efectul COVID-19 după 48 de ore într-o doză foarte mică. Și dacă este utilizat înainte de infecție, riscul de infecție este redus cu 50-75%.

Cercetările asupra ”Mefloquine” la oameni demonstrează că până la sfârșitul primei săptămâni, 70% din infecție trece, dar acestea sunt doar date preliminare. Medicamentul are reacții adverse, dar sunt ușor tolerate.

Conform datelor oficiale, la data de 15 mai, numărul de infectați cu COVID-19 în Rusia era de 262 843, dintre care 2 418 persoane au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0