Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Republica Moldova va ajunge un medicament pentru combaterea COVID-19

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaВрач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.
Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că Japonia va oferi țării noastre un medicament anti-gripal.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Japonia va oferi gratuit Republicii Moldova un medicament anti-gripal, ca parte a unui efort internațional de combatere a COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de medicamentul anti-gripal Avigan (Favipiravir), aflat în regim de testare, pentru a contribui la consolidarea eforturilor la nivel internațional pentru efectuarea studiilor clinice a medicamentelor folosite ca tratament împotriva COVID-19.

Instituția medico-sanitară publică „Constructorul COVID-19” - Sputnik Moldova
Societate
Sanatoriul "Constructorul" va primi pacienți suspecți de COVID-19

Beneficiarul final al lotului de medicamente este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" din municipiul Chișinău.

Pentru implementarea promptă a inițiativei, Japonia va oferi cu titlu urgent un grant în valoare de 1 milion de dolari SUA în adresa Oficiului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) pentru a cumpăra și distribui medicamentul produs de o companie farmaceutică japoneză.

Printre țările care ar urma să primească medicamentul se numără: Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Cipru, Estonia, Georgia, Luxemburg, Republica Cehă, San Marino, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Republica Indonezia, Republica Islamică Iran și Uniunea Myanmar.

Fluxul de știri
0