Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii

© REUTERS / THILO SCHMUELGENCoronavirus
Coronavirus  - Sputnik Moldova
Abonare
În Federația Rusă au fost create trei medicamente care ar putea fi utilizate la tratarea noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. În Rusia, cu participarea specialiștilor de la Academia Rusă de Științe, au fost create trei medicamente care ar putea fi utilizate la tratarea COVID-19, cauzat de noul coronavirus, a declarat pentru RIA Novosti academicianul Vladimir Cehonin, vicepreședinte și șef al Secției de Științe Biomedicale a Academiei Ruse de Științe.

Anterior, Agenția Biomedicală Federală a prezentat o altă opțiune bazată pe preparatul antimalerie.

Cehonin a amintit că, în urmă cu câțiva ani, în cadrul filialei Institutului de Sinteză Organică a Academiei Ruse de Științe din Ural ”Postovski” a creat un antiviral - triazavirină, de care acum sunt interesați experții chinezi în scopul utilizării acestuia pentru tratamentul infecției cu coronavirus.

”Dar, în prezent, este gata o formă specială a acestui medicament pentru inhalare, care poate fi utilizată exclusiv pentru tratamentul infecției virale respiratorii. Sunt sigur că va fi mai potrivită pentru tratamentul infecției cu COVID-19. Și, desigur, această opțiune este extrem de importantă în situația actuală", a declarat Cehonin, adăugând că acest medicament este deja pregătit pentru a fi testat în instituții specializate.

Усиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia au început testările unui vaccin împotriva coronavirusului - detalii
În plus, potrivit lui Cehonin, Institutul de Sinteză Organică, împreună cu Institutul de Chimie Organică Zelinski din Moscova, a creat o schemă de sinteză „destul de eficientă” și compatibilă cu cerințele industriei farmaceutice ruse a favoripiravirului medicamentului antiviral, dezvoltat anterior în Japonia pentru tratarea infecțiilor cauzate de așa-numitele virusuri ARN, din care face parte și coronavirusul actual. Potrivit vicepreședintelui Academiei Ruse de Științe, și acesta este pregătit pentru testare.

Un alt medicament, fortepren, a fost creat anterior în cadrul platformei Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie ”Gamalei” în colaborare cu Institutul de Chimie Organică, bazat pe medicamentul fosfrenil, utilizat pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus la animale.

”A trecut toate etapele studiilor clinice, adică a fost testat chiar și la oameni. Forteprenul se află la stadiul de înregistrare, iar după aceasta va putea fi supus testării pentru a verifica eficiența acestuia împotriva COVID-19", a declarat sursa.

Пациент городской клинической больницы № 40 в Коммунарке смотрит в окно - Sputnik Moldova
Spitalul de bază în care sunt tratați bolnavii de coronavirus în Rusia – iată cum arată
Potrivit lui Cehonin, aceste trei medicamente „au trezit interesul Ministerului rus al Sănătății și astăzi reprezintă o prioritate în activitatea diviziilor de produse chimice ale Academiei de Științe și ale Ministerului Educației și Științei.

În plus, după cum a precizat vicepreședintele Academiei ruse de Științe, în Federația Rusă sunt dezvoltate trei vaccinuri împotriva noii infecții, în acest proces fiind implicați specialiștii Academiei de Științe. Pe lângă centrul științific ”Vector” din Novosibirsk, lucrările se desfășoară la Facultatea de Biologie a Universității de Stat din Moscova, la Institutul de Chimie Bioorganică Semiakin și Ovcinnikov, precum și la Institutul de Genetică ”Vavilov”.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu noul coronavirus drept pandemie. Conform ultimelor date OMS, în lume au fost înregistrate peste 634 de mii de cazuri de COVID-19, aproape 30 de mii de oameni au murit. Numărul total de pacienți cu COVID-19 în Rusia a ajuns la 1534 (1014 dintre ei la Moscova), 64 s-au recuperat, opt au murit. Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0