Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Alte două decese și 18 pacienți în stare extrem de gravă

Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații cu privire la situația epidemiologică în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Noul tip de coronavirus a mai făcut două victime, iar 18 pacienți sunt în stare extrem de gravă, fiind conectați la respirație asistată. Informațiile au fost prezentate de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale cu puțin timp în urmă.

bd. Ștefan cel Mare din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă de azi în Republica Moldova: Deciziile CNSP

Cele două victime sunt o femeie și un bărbat, iar bilanțul total se ridică la 204 persoane. Bărbatul de 69 de ani este din municipiul Chișinău și a fost internat în stare gravă la data de 7 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Sfânta Treime”.

Suferea de insuficiență cardiacă și congestivă, cardiomiopatie dilatativă.

Cea de-a doua persoană decedată pe parcursul nopții este o femeie de 79 de ani din Ștefan Vodă. Aceasta a fost internată la data de 23 aprilie, la Spitalul Clinic Republican cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie de geneză mixtă, obezitate.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri alte 64 persoane au fost externate. În total, 2 344 persoane au fost tratate de COVID-19.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Ridicarea stării de urgență nu înseamnă și anularea automată a restricțiilor

Potrivit informațiilor prezentate de MSMPS, din numărul total de 3197 de cazuri active, starea a 231 de pacienți este gravă. Din aceștia, 18 sunt în stare extrem de gravă, conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 507 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1290 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Din aceștia 302 sunt medici, 483 asistenţi medicali, 65 de felceri. Au fost infectați și 19 farmacişti, dar și 421 de persoane care constituie personalul auxiliar. Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 745 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 764 în regiunea transnistreană. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0