Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu: Ridicarea stării de urgență nu înseamnă și anularea automată a restricțiilor

Abonare
Starea de urgență a fost ridicată, dar nu și restricțiile sau, cel puțin, o parte dintre acestea rămân în vigoare, a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din această seară, cu mai puțin de trei ore de încetarea stării de urgență.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Chicu a spus că în continuare restricțiile impuse de epidemia de Coronavirus vor fi gestionare de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care va acționa în baza legii nr. 10.   

troleibuz nr.16 - Sputnik Moldova
Societate
Mâine și poimâine, transportul public nu va circula în Chișinău și Bălți
 "Din păcate, această pandemie nu s-a terminat astăzi, nu a dispărut, nici în Republica Moldova, nici în lume, nici în regiune. Ba mai mult, acum, la mijloc de mai suntem la etapa de vârf a acestei pandemii. De aceea, odată cu ridicarea stării de urgență nu se ridică automat restricțiile sanitare și epidemiologice care trebuie respectate în continuare, în condițiile legislației Republicii Moldova, doar că aceste decizii, aceste restricții vor fi mai departe administrate de platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care acționează în condițiile Legii nr. 10", a spus Ion Chicu.

El i-a atenționat pe toți că vor fi sancționați dacă nu vor respecta prevederile legii nr. 10.

"Rog toți cetățenii, agenții economice, politicienii să consulte foarte atent prevederile Legii nr. 10, să respecte aceste restricții, or, ca și în cazul stării de urgență, nerespectarea acestor reguli, vor avea aceleași efecte: penalizări, sancțiuni pe care noi nu le dorim, dar normele date trebuie respectate", a preciza premierul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0