Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preot ortodox: Sfaturi pentru o viață de familie fericită

© Sputnik / OsmatescoAnatol Gârbu
Anatol Gârbu  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 15 mai, este marcată Ziua Mondială a Familiei. Cu acest prilej, părintele Anatolie Gârbu a punctat cu înțelepciune câteva lucruri de care ar trebui să țină cont fiecare creștin pentru a avea o viață de familie fericită.
Preot ortodox: Sfaturi pentru o viață de familie fericită

Familia este un dar de la Dumnezeu pe care trebuie să-l prețuim, spune părintele Anatolie Gârbu. Valorile unei familii fericite au la bază dragoste, reciprocitate, respect și înțelegere. Atunci când cuplurile nu privesc în aceeași direcție - există dezbinări și neînțelegeri.

"Familia trebuie să fie și la bine, și la greu. Este important să existe armonie, credință în Dumnezeu, ascultare față de părinți și iertare. Mai mult, părinții trebuie să se roage pentru copii, întrucât rugăciunea lor este o binecuvântare pentru ei", a spus el.

Întrebat de ce multe familii ajung în pragul divorțului și cum pot fi depășite aceste situații, părintele a împărtășit câteva sfaturi prețioase ce trebuie luate în considerație pentru a păstra o relație sănătoasă de cuplu.

PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
PS Ioan, Episcop de Soroca: Mă bucur mult că anul 2019 a fost declarat "Anul Familiei"

"Este important ca fiecare familie să aibă un duhovnic și atunci el poate să le deschidă ochii cum să țină familia întreagă. Pentru cei care doresc să întemeieze o familie – începutul lor trebuie legat de credință și biserică. Este important să se înțeleagă și să vorbească despre planurile pentru viitor, iar dacă acestea coincid trebuie să contribuie împreună la realizarea lor. Totul trebuie făcut împreună și atunci nu se vor ajunge la aceste neînțelegeri", a conchis părintele Anatolie Gârbu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0