Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PS Ioan, Episcop de Soroca: Mă bucur mult că anul 2019 a fost declarat "Anul Familiei"

© Sputnik / Miroslav RotariPS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca
PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2019 a fost declarat Anul Familiei. Cum vede Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Moldovei, implicarea parohiilor din țară în acest proces de consolidare a instituției familiei?
PS Ioan, Episcop de Soroca: Mă bucur mult că anul 2019 a fost declarat "Anul Familiei"

În cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Moldovei a declarat că familia creștină este nucleul societății noastre autohtone. Episcopul Ioan Moșneguțu consideră că parohiile din țară vor izbuti să realizeze mai multe proiecte pentru sprijinirea instituției familiei.

"Ne străduim ca familia cea mică să o aducem în familia cea mare, care este Biserica lui Hristos. Din totdeauna, familia a contribuit la creșterea numărului membrilor bisericii. Ne bucurăm mult că  anul 2019 a fost declarat ca fiind Anul Familiei", a subliniat Episcopul Ioan Moșneguțu.

Potrivit Episcopului, pe lângă comunitățile parohiale mai sunt formate consilii părintești, care au un rol important în viața parohială. Deseori, ei participă la acțiuni cu caracter social, cultural, și educațional.

"Aceste consilii părintești sunt permanent în preajma preotului, împreună cu preotul. Sensibilizează celelalte familii din comunitate să aibă o atitudine vie față de ceea ce numim Familia", a relatat Episcopul Ioan de Soroca.

Amintim că în luna septembrie curent, în cadrul Congresului Mondial al Familiei, care s-a desfășurat la Chișinău, președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat decretul prin care anul 2019 a fost declarat Anul Familiei. Totodată, el a precizat că în 2019 va fi acordat sprijin societății civile care va avea ca obiectiv fortificarea instituției familiei în Republica Moldova.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0