Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs online, predat de singurul moldovean absolvent al Academiei Cinematografice din SUA

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Moroșanu
Ghenadie Moroșanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cei interesați de actorie, teatru și film au ocazia să participe la un curs inedit - "Actor mood", desfășurat pentru a treia oară la noi. Cursul le va oferi participanților oportunitatea de a afla care sunt metodele de instruire profesională a actorilor de la Hollywood.
Curs online, predat de singurul moldovean - absolvent la Academia Cinematografică din SUA

În perioada 16 mai - 13 iunie, actorul moldovean, producătorul și profesorul la Școala de Film și Teatru „Lee Strasberg” Ghenadie Moroșanu, care de mai bine de opt ani activează la Los Angeles, va ține un curs pentru actori, regizori, scenariști și toți cei interesați de aceste domenii. De această dată, cursul se va desfășura în regim online. Actorul va împărtăși câteva mici secrete pentru a-i învăța pe tineri cum să treacă un casting chiar și la Hollywood.

"O mare parte a cursului este conturată în jurul metodei de actorie Lee Strasberg, practicată în SUA, tehnici și practici actoricești, lucrul cu camera ș.a. Acest curs conține informații valoroase despre regie și scenografie, scrierea și analiza scenariului, astfel încât acesta să corespundă necesităților tuturor părților implicate", a declarat pentru Sputnik autorul proiectului.

Ghenadie Moroșanu susține că carantina nu este un impediment pentru cei care doresc să învețe, în special acum, când oamenii au mai mult timp liber și trebuie să-l folosească rațional. Din acest motiv, în cadrul acestui curs se va vorbi și despre supraviețuirea actorului pe timp de criză, promovarea personalității artistice și scrierea scenariilor în autoizolare.

Ilie Ștefanesa - Sputnik Moldova
Povestea de succes a unui moldovean, actor în Canada

Anterior, actorul moldovean a menționat că în cadrul unui astfel de curs fiecare participant va descoperi un adevăr profund despre capacitățile lui, va învăța să-și exprime și să-și gestioneze corect emoțiile și va învăța să iasă din zona sa de confort.

"Acesta este un workshop intensiv de actorie, care dezvăluie subiecte teoretice și practice și oferă șansa de a practica diverse metode de actorie, casting și exprimare în fața camerei. Tematicile abordate se axează nemijlocit pe arta cinematografică și rolul actorului în film", spunea el.

De menționat că Ghenadie Moroșanu este singurul tânăr din Moldova care și-a făcut studiile la Academia Cinematografică din Los Angeles, SUA. Actorul a reușit să joace în mai multe filme, a fost producătorul mai multor pelicule de scurt și lung metraj și s-a implicat în proiecte importante de peste hotare.

Detalii despre înregistrarea la curs aflați de pe pagina de Facebook a evenimentului și din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0