Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANSA despre expirarea stării de urgență: Care sunt recomandările

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNoul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni
Noul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează cum va acționa după ce expiră starea de urgență.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Trecerea competențelor de la Comisia pentru Situații Excepționale la Comisia Națională Extraordinară privind Sănătatea Publică nu anulează recomandările Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17  - Sputnik Moldova
Dodon: ”Va fi anunțată stare de urgență sau cod roșu în sănătatea publică”

Despre aceasta informează serviciul de presă al ANSA, care menționează că astăzi a avut loc o ședință de lucru a directorului cu șefii subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor.

Potrivit lui Vladislav Cotici, încheierea stării de urgenţă instituită din cauza pandemiei de Covid-19 și instituirea stării de urgență de sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova nu anulează recomandările ANSA anunțate anterior pentru unitățile ce comercializează produse alimentare, alimentație publică, inclusiv servicii catering, precum și pentru întreaga populație a Republcii Moldova.

În context, toți șefii de subdiviziuni vor trebui să comunice mai intens cu operatorii din businessul alimentar, dar și cu populația despre instrucțiunile și recomandările în contextul reluării activității piețelor din țară.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu: ANSP cere instituirea stării de urgență în sănătate publică

De precizat, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale unitățile de producere și procesare a produselor alimentare și cele de comerț și-au reluat activitatea, dar cu respectarea strictă a regulilor de protecție.

Totodată, administratorii trebuie să evalueze starea de sănătate a personalului, să scadă numărul de personal, stocurile de materie primă, gama de produse fabricate, etc.

Mai mult, aceștia sunt obligați să aplice măsuri mai stricte de igienă la toate etapele producției, procesării, depozitării, distribuției, transportului și livrării de produse. ANSA subliniază că pot fi comercializate numai produsele alimentare care respectă cerințele obligatorii de calitate și siguranță – cerințe asigurate obligatoriu de producătorii autorizați în domeniul alimentar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0