Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: ”Va fi anunțată stare de urgență sau cod roșu în sănătatea publică”

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile nu vor prelungi starea de urgențăp duă 15 mai, însă cetățenii trebuie să țină cont de măsurile de protecție împotriva infecției de COVID-19. Asta a declarat președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 14 mai -Sputnik. Președintele Igor Dodon susține că autoritățile nu vor prelungi perioada stării de urgență după 15 mai, însă o Comisiei specială pentru Sănătatea Publică va veni cu recomandări pentru cetățeni ca să țină situația epidimiologică sub control. Mai exact, cel mai probabil, va dispune cod roșu sau stare de urgență în sănătate publică. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă cinci persoane au fost răpuse de COVID-19 în Moldova

”Noi nu vom veni cu o solicitare să prelunigm starea de urgență, dar asta nu însemană că riscul a trecut. De mâine, Comisia pentru Sănătate Publică va anunța stare de urgență sau cod roșu în sănătatea publică. De mâine, toate competențele ce țin de scoaterea și punerea restricțiilor vor fi pe seama Comsiei pentru Sănătate Publică”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a mai spus că cetățenii trebuie să se conformeze restricțiilor. 

”Să fim vigilenți. Deși suntem plasați mai bine decât alte țări, se demonstrează că s-a gestionat bine aceste două luni, dar trebuie și mai departe să avem grijă, să fim responsbaili. Avem suficiente, teste, medicamente, consumabile, dar trebuie să avem grijă”, a mai spus șeful statului. 

Amintim că starea de urgență a fost instituită în Republica Moldova pe 17 martie. De atunci, autoritățile au venit cu mai multe dispoziții prin care au înăsprit sau au relaxat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. În prezent, sunt 5 406 cazuri de COVID-19. Până acum, 2 228 de pacienți s-au tratat, iar 190 au decedat.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0