Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dumbrăveanu: ANSP cere instituirea stării de urgență în sănătate publică

Abonare
După ridicarea stării de urgență instituită acum 60 de zile, Agenția Naționale pentru Sătănate Publică cere o altă stare de urgență.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Agenția Națională pentru Sătănate Publică cere instituirea stării de urgență în sănătate publică. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Control.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Nouă decese și peste 140 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, ANSP a venit cu un demers către președintele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care este premierul Ion Chicu, privind examinarea instituirii stării de urgență în sănătate publică.  Ministrul spune că această stare de urgență condiționează în continuare măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19.

„Nu va fi o relaxare, ci o adaptare a restricțiilor”, a precizat Dumbrăveanu.

Decizia a fost luată pe platforma Punctului Focal Național având în vedere situația epidemiologică și necesitatea menținerii măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecției, a precizat ministra.

În context, Viorica Dumbrăveanu a făcut apel către cetățeni să respecte în continuare restricțiile, să nu formeze aglomerări și să poarte echipamente de protecție individuală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0