Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Antirecord absolut la statistica de cazuri noi de COVID-19

Abonare
Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a trecut astăzi de 200. Chiar și așa, starea de urgență nu va fi prelungită.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Un număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi. Astfel, numărul de infectări confirmate în doar o singură zi este de 252 de persoane, după procesarea primară și secundară a peste 1086 de teste. Informația a fost prezentată de premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Control.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: "Nu vom prelungi regimul stării de urgență, dar restricțiile vor rămâne"

Bilanțul total este de 5406 de persoane infectate cu #COVID19 în Republica Moldova de la începutul pandemiei. Din numărul total de astăzi, doar în cadrul instituției de plasament pentru persoanele cu dizabilități din satul Bădiceni raionul Soroca sunt 56 de persoane infectate. 

„Au fost testați toți angajații, dar și beneficiarii din acest centru de plasament, și din păcate, majoritatea persoanelor sunt contaminate”, precizează Chicu. 

Din cei 99 de beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19. Dintre aceștia, 17 sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului. Totodată, din cei opt angajați testați, cinci au fost confirmați pozitiv. Din ei, o persoană urmează tratament în instituția medicală și patru persoane sunt supuse tratamentului la domiciliu.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu îndeamnă cetățenii să nu-și anuleze vacanțele, ci să le reprogrameze

Potrivit lui Chicu, un alt focar, cu 39 de persoane confirmate a fost înregistrat în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri din această zi, 23 sunt lucrători medicali.

Mai excat, cinci medici, 13 asistenți medicali  și cinci persoane care fac parte din personalul auxiliar. 

Totodată, ministerul Sănătății informează și despre un nou deces. Este vorba de un bărbat de 67 de ani din municipiul Chișinău, care a fost internat la data de 2 mai în cadrul spitalului clinic muncipal nr.1. Acesta mai suferea de diabet zaharat de tip II, encefalopatie disciruclatorie de tip mixt, AVC suportat. În total 2176 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 185 au decedat.

În concluzie, prim-ministrul face apel către cetățeni să respecte în continuare regulile de protecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0