Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul Ion Chicu îndeamnă cetățenii să nu-și anuleze vacanțele, ci să le reprogrameze

Abonare
Ion Chicu îndeamnă cetățenii să nu-și anuleze vacanțele, ci să le reprogrameze pentru altă perioadă. Premierul spune că în așa mod pot fi ajutate companiile turistice din țară să nu falimenteze după criza provocată de COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Mai mulți administratori ai companiilor de turism din țară au realizat un spot video în care îndeamnă moldovenii să nu anuleze călătoriile, ci să le programeze. Antreprenorii au spus într-un glas că, de fiecare dată, companiile turistice au fost alături de oameni, iar astăzi ele au nevoie de a fi susținute pentru a salva acest domeniu. Spotul a fost distribuit și de premierul Ion Chicu. 

Într-o postare pe Facebok, șeful Cabinetului de miniștri a îndemnat cetățenii să fie alături de antreprenorii din acest sector.

"Specificul activității acestui sector face extrem de dificilă restituirea sumelor achitate în prealabil, deoarece și ei, la rândul lor, au transferat peste hotare banii colectați către locațiile de turism alese de dumneavoastră. Cea mai rațională decizie este de a reprograma", a scris premierul Ion Chicu.

De la declanșarea pandemiei COVID-19, multe țări și-au închis granițele atât pentru cetățenii lor, dar mai cu seamă pentru turiști. Totodată, din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oficial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0