Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Concurs muzical de excepție pentru tineri din diverse țări ale lumii - detalii

© Sputnik / OsmatescoRodica Roșioru
Rodica Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Tineri talentați din peste zece țări ale lumii vor participa la un eveniment inedit - Concursul Internațional de canto în format online "Radiant Ray of Music". Detalii am aflat de la profesoara de canto și organizatoarea concursului Rodica Roșioru.
Concurs muzical de excepție pentru tineri din diverse țări ale lumii - detalii

Interpreți cu vârsta cuprinsă între 5 și 25 de ani din Moldova, Rusia, România, Kosovo, Belarus, Ucraina, Malta, Macedonia, Germania, Serbia și alte țări s-au înscris pentru participarea la un eveniment muzical de excepție – Concursul Internațional de canto în format online "Radiant Ray of Music". Scopul acestui eveniment artistic cu caracter competitiv este promovarea tinerilor interpreţi la nivel internaţional. Aceștia vor fi evaluați de către un juriu internațional - muzicieni cu renume din Rusia, Letonia, Slovenia și alte țări, iar președintele juriului este distinsul naist moldovean Constantin Moscovici.

Potrivit violonistei, interpretei și profesoarei de canto Rodica Roșioru, concursul muzical se va desfășura în două etape. Prima etapă are loc în perioada 10-19 mai curent.

"Ținând cont de micile dificultăți de comunicare, tinerii înregistrează un video acasă și îl expediază în privat pe pagina de Facebook sau Instagram a concursului internaţional de muzică "Radiant Ray of Music", sau pe email. Aceștia pot interpreta o piesă în orice limbă, care nu depășește patru minute. Am creat o pagină pe Facebook, Instagram și un canal de YouTube unde, în perioada 10-17, mai membrii juriului pot evalua prestațiile participanților din orice colț al lumii. Jurizarea se face de la "7" la "10", cu zecimi", a declarat pentru Sputnik Rodica Roșioru.

În cea de-a doua etapă, care se va desfășura în perioada 20-25 mai, vor accede concurenții care au obținut medii mai mari de 9,50 din partea juriului, spune organizatoarea evenimentului. Potrivit ei, tabelul cu note vi afişat pe paginile de Facebook și Instagram ale concursului pe data de 19 mai.

Anișoara Bragari-Moroșanu - Sputnik Moldova
Lansare exclusivă la Sputnik: Piesa "Cocorii", interpretată în limba de stat - Video

"Concurenţii admişi la a doua etapă vor interpreta o altă piesă. Înregistrarea video cu voce live trebuie expediată în privat pe pagina de Facebook sau Instagram a concursului sau pe email, până pe 25 mai", a precizat profesoara de canto.

Rezultatele finale vor fi anunţate în data de 31 mai, într-o transmisiune LIVE susținută de organizatori, președintele și membrii juriului, se arată pe pagina oficială a concursului. De menționat că toți tinerii vor primi diplome de participare, iar concurentului cu cea mai mare medie se va alege cu un premiu bănesc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0