Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Piața Centrală din Chișinău: Care va fi soarta acesteia după pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei s-a abordat subiectul modernizării pieței centrale din Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Piața Centrală din Chișinău ar putea să nu-și reia activitatea nici după ridicarea stării de urgență. Agenții economici ar putea reveni în piață doar după modernizarea ei.

Salon de frumusețe - Sputnik Moldova
Societate
Când se vor deschide frizeriile și saloanele de înfrumusețare: Decizia autorităților

Informații în acest sens au fost prezentate astăzi în cadrul ședinței primăriei de viceprimarul Inga Ionesii.

Potrivit acesteia, un concept de modernizare a întreprinderii municipale „Piața Centrală” va fi plasat pentru dezbateri publice.

„Am discutat și cu acei consilieri municipali care fac parte din grupul de lucru pentru revizuirea stării Pieței Centrale. A fost pregătită o decizie a Consiliului municipal pentru introducerea modificărilor în decizia anterioară şi să punem în sarcina acestui grup de lucru definitivarea conceptului de modernizare a Pieţei Centrale”, a adăugat Inga Ionesii.

Consilierul primarului Chișinăului, Natalia Ixari a comunicat pentru Sputnik Moldova că mâine, la ora 12:00, primarul  împreună cu responsabili din cadrul Primăriei vor merge în vizită de inspectare la Piața Centrală. La eveniment este așteptată și presa pentru a urmări prezentarea conceptului, dar și a vedea la fața locului în ce stare este întreprinderea.

Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Societate
Cât va mai fi necesar să purtăm mască în transport și în alte spații publice închise

Totodată, viceprimarul a anunțat că astăzi pe parcursul zilei va avea o întâlnire cu agenții economici din doimeniul HORECA pentru a stabili condițiile privind acordarea cu statut gratuit a spațiilor pentru terasele de vară.  

Cât privește comerţul stradal, viceprimarul Inga Ionesii a precizat că există 24 de propuneri din partea agenţilor economici şi, după ședința din 20 mai, va fi definitivat conceptul.

Amintim, începând de astăzi, în localităţile din ţară piețele şi-au reluat activitatea cu excepția celor din Chișinău și Bălți. Când se va relua activitatea acestora va decide Comisia pentru Situații Excepționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0