Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se vor deschide frizeriile și saloanele de înfrumusețare: Decizia autorităților

CC0 / HoliHo / Salon de frumusețe
Salon de frumusețe - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii sunt în așteptarea deciziei autorităților cu privire la deschiderea saloanelor de înfrumusețare. Iată când ar putea să se întâmple acest lucru.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Piețele, centrele comerciale și saloanele de înfrumusețare din Chișinău rămân în continuare închise. O decizie privind reluarea activității va fi luată de Comisia pentru Situații de Urgență la nivel național. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței din această dimineață a serviciilor Primăriei.

„Unele restricții rămân în vigoare. Acest lucru se aplică piețelor, centrelor comerciale, saloanelor de înfrumusețare, care rămân închise. Deciziile trebuie luate la nivel central, după care le vom racorda la nivel local”, a declarat primarul Ion Ceban.

Погрузочно-разгрузочные работы в контейнерном терминале морского торгового порта - Sputnik Moldova
Expert: Ne așteaptă o scădere a exporturilor în acest an
Potrivit lui, decizia de a scoate unele restricții a fost una bună, întrucât se atestă un număr mai mic de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel de municipiu.

„Cel mai probabil, aceasta a fost decizia corectă. Nu a existat o creștere, iar în anumite zile a existat chiar o scădere semnificativă a numărului de persoane infectate”, a precizat Ion Ceban. Totodată, edilul-șef a amintit de obligativitatea purtării măștilor în spații închise, cum ar fi magazine sau transport public.

Amintim, pe 8 mai Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca, începând cu data de 11 mai 2020, să fie reluată activitatea pieţelor, cu excepţia celor amplasate în orașele Chişinău şi Bălţi. Cetățenii însă vor fi obligați să respecte distanţa socială, iar agenții economici - distanța între locurile de comerţ de minim doi metri. Se va monitoriza în continuare starea de sănătate a comercianţilor şi a angajaţilor, iar personalul angajat va fi dotat cu echipamente de protecţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0