Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât va mai fi necesar să purtăm mască în transport și în alte spații publice închise

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei Ion Ceban a explicat de ce a fost necesară adoptarea măsurii de obligare a cetățenilor să poarte măști în spații publice închise.

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Săptămâna trecută, Comisia pentru Situații Excepționale din municipiul Chișinău au obligat locuitorii Capitalei să poarte obligatoriu măști de protecție atunci când se află în transport sau alte spații publice închise.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Regimul de carantină a fost ridicat: Despre ce localități este vorba

„Este o măsură care a fost aprobată în multe alte state ale lumii - peste 50 de state, sute de regiuni, capitale, orașe. Este o măsură de precauție recomandată de foarte mulți specialiști. Orașul devine aglomerat, spațiile devin aglomerate. Considerăm că masca fiecăruia îi protejează pe ceilalți și vreau ca toți să aibă o atitudine absolut responsabilă față de această decizie. Această măsură va fi menținută atâta timp cât va fi necesar”, a declarat primarul Ion Ceban într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook. 

Deocamdată nu este clar când vor fi anulate aceste măsuri. Cert este că săptămâna trecută premierul Ion Chicu a declarat că și după expirarea stării de urgență anumite măsuri sanitar-epidemiologice vor fi menținute. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0