Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: Alte șapte decese au fost înregistrate

© Photo : Пресс-служба мэра и правительства Москвы / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник маске настраивает оборудование
Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre șapte decese noi de coronavirus în țara noastră.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Coronavirus a curmat încă șapte vieți omenești în Republica Moldova, iar bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 159.

Reprezentanții Ministerul Sănătății anunță despre decesul unei femeie de 52 ani din Chișinău. Pacienta a fost internată în data de trei mai la Spitalul Clinic Republican. Aceasta mai suferea de ciroză hepatică decompensată.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment

O altă victimă este o bătrână de 70 ani din Glodeni. Aceasta a fost internată în stare gravă în data de cinci mai în Spitalului Clinic din Bălți. Femeia mai suferea de edem cerebral, AVC repetat și hipertensiune arterială.

A decedat și un bărbat de 80 ani din Chișinău. Acesta a fost internat la data de întâi mai în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Bătrânul suferea de diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă.

Tot din cauza coronavirusului a murit un bărbat de 71 din Chișinău. Pacientul a fost internat în stare extrem de gravă în data de 9 mai în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Acesta suferea de cardiopatie hipertensivă și diabet zaharat.

Cea de-a cincea victimă a coronavirusului este tot un bărbat de 71 ani din Chișinău. El a fost internat în data de 28 aprilie în cadrul Institutului de Medicină Urgentă și suferea de BCVA repetat, ictus ischemic masiv, fibrilație atrială forma tahisistolică permanentă.

A murit din cauza COVID-19 și un bărbat de 83 ani din Călărași. El a fost internat în data de 5 mai în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Bărbatul mai suferea ictus ishemic repetat, tetrapareză spastică moderată și afazie motorie cu elemente de senzorie.

Femeie pe bicicletă în Italia
 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune că pericolul COVID-19 va persista un an: Ce restricții vor mai fi ridicate

Coronavirusul a curman și viața unei femei de 61 ani din raionul Strășeni. Ea a fost internată în data de 12 aprilie la Spitalul Clinic Republican. Femeia mai suferea de hipertensiune de gradul II și boală hepatică.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 99 de persoane. În total, 1925 de persoane au fost tratate de COVID-19. Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 4 728 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 586 în Transnistria.

257 de pacienți sunt în prezent în stare  gravă (21 persoane se află la respirație asistată), 482 - în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până la aceaztă oră au fost confirmate 1150 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate dintre care medici - 276, asistenţi medicali - 415, felceri - 63, paramedici - 1, farmacişti - 17, personal auxiliar - 378 persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0