Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon spune că pericolul COVID-19 va persista un an: Ce restricții vor mai fi ridicate

© AFP 2024 / Miguel MedinaFemeie pe bicicletă în Italia
Femeie pe bicicletă în Italia
 - Sputnik Moldova
Abonare
Unele grădinițe vor fi redeschise după 1 iunie, „în cel mai bun caz”, unele curse aeriene regulate vor fi reluate după 15 mai și, treptat, vor fi redeschise și piețele comerciale. Igor Dodon a venit astăzi cu precizări pe acest subiect.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Președintele Igor Dodon apreciază că pericolul pandemiei COVID-19 va mai dura vreun an, până va fi produs un vaccin și până vor fi vaccinați toți cetatenii.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Traversări ale frontierei în ultimele 24 de ore: Moldoveni repatriați din Rusia și Belarus

Șeful statului a vorbit despre evoluțiile legate de pandemie și ridicarea unor restricții după 15 mai, când se încheie starea de urgență, în emisiunea sa „Președintele răspunde”, transmisă live vineri, 8 mai.

Potrivit lui, unele grădinițele pentru copii ar putea fi redeschise din 1 iunie, „în cel mai bun caz”, dar decizia va fi luată individual pentru fiecare localitate, în funcție de situația de la fața locului. Reamintim că instituțiile de învățământ și-au sistat activitatea din 11 martie, iar Parlamentul a declarat stare de urgență din 17 martie.

Președintele a spus că este probabilă reluarea curselor aeriene regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău după 15 mai, dar că acest aspect mai depinde și de deciziile ce vor fi luate de alte țări ale lumii, de faptul când vor ridica și ele restricțiile. Dacă anumite țări vor menține restricțiile, autoritățile moldovene vor aproba curse charter către ele, a explicat șeful statului.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Creditul de la Federația Rusă va fi renegociat
Cursele aeriene regulate au fost sistate din 17 martie, iar zborurile charter sunt efectuate cu aprobarea Comisiei pentru Situații Excepționale.

Igor Dodon a menționat că treptat va fi permisă reluarea activității piețelor comerciale din țară, a celor agroalimentare și de bunuri de larg consum.

Într-o primă etapă, se vor redeschide piețele comerciale din sate și din centrele raionale mai mici, iar o decizie exactă urmează a fi luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

Într-o a doua etapă, ar urma să-și reia activitatea piețele comerciale din centrele raionale mai mari și doar apoi cele din Bălți și Chișinău, cu respectarea strictă a regulilor de igienă și protecție și a distanței sociale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0